Jednoduché a chutné recepty prázdne "Teschin jazyk" na zimu

„Teschin jazyk“ - pikantné jedlo, ktorým je zeleninový šalát alebo predjedlo, ktoré používa rezanú zeleninu v tvare jazyka. Príprava "Teschin jazyk" na zimu sa pripravuje ako jednoduché občerstvenie v zhone baklažánu, cukety, paradajok.

„jazyk Teschin“ doma

Tradičné a populárne domácke občerstvenie. Snack "Teschin language" v konzervovanej forme - vynikajúca lahůdka, prísada do prílohy a príprava na zimu.

cuketa

Cuketa "cukinovka Teschin" je ideálna pre domáce konzervárne na zimu.

Na varenie budete potrebovať:

  • cuketa - 3 kg;
  • paprika - 4 ks;
  • paprika červená - 1 tobolka;
  • strúčiky cesnaku - 4;
  • šťavnaté paradajky - 3 kg;
  • rastlinný olej - 200 ml;
  • cukor - 6 - 8 lyžičiek;
  • soľ - 5 - 6 lyžičiek;
  • ocot (9%) - 100 ml.

Kroky prípravy:

  1. Umyte zeleninu. Peel cukety papriky, odstráňte stred semien.
  2. Paradajky nakrájajte na niekoľko kusov.
  3. Cuketa nakrájaná na jazyky.
  4. Cesnak, korenie,mleté ​​paradajky pomocou mlynčeka na mäso.
  5. Nalejte zmes na panvicu, zapaľujte.Priveďte do varu.
  6. Pridajte cukinu, cukor, maslo, soľ a premiešajte.
  7. Varte na miernom ohni na pol hodiny.
  8. Pridajte ocot, varte 5 minút.
  9. Šalát položte do sterilizovaných plechoviek, zaklopte viečka.

Z baklažánov

Klasický recept na „švagrinský jazyk“ vyrobený z baklažánov je vynikajúcou prípravou nazime.

Zloženie:

  • 4 kg stredne veľkých rastlín baklažánu;
  • 10 paradajok;
  • 5 paprík;
  • 4 hláv cesnaku;
  • 2 červené papriky;
  • 200 g cukru;
  • 2 lyžice.l.soľ;
  • pohár rastlinného oleja;
  • 100 g octu (9%).

Postup prípravy:

  1. Zeleninu dôkladne umyte, odstráňte nejedlé časti.
  2. Rezané baklažány sa delia na plátky.
  3. Mletá zelenina v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.
  4. Hmota sa mieša v nádobe, pridá sa cesnak, cukor, soľ, ocot.
  5. Vložte baklažán nakrájaný na panvicu, nalejte na omáčku a duste asi hodinu.
  6. Šalát usporiadajte do sterilizovaných plechoviek, stohujte a zabalte.

Video „Predjedlo„ Teschin jazyk “baklažánov na zimu“

Z tohto videa sa dozviete, ako uvariť vynikajúci „Teschin jazyk“ baklažánov na zimu.,

Variácie desiatu

"Teschin jazyk" - základ celej série variácií desiatu na varenie pre tých, ktorí radi experimentujú.

S bulharským korením

Recept s podielom bulharského korenia rovnajúcim sa hmotnosti cukety -jeden z typov známych sochorov.

Zložky:

  • 3 kg cukiny;
  • 3 kg papriky;
  • 1 polievková lyžica. l. cukor;
  • 1 polievková lyžica. l. ocot;
  • 100 g cesnaku;
  • 1 polievková lyžica. l. paprika;
  • 300 ml rastlinného oleja;
  • 1 kg paradajok;
  • 2 lyžice. l. soľ.

Postup varenia krok za krokom:

  1. Opláchnutie výrobkov.
  2. Prúžky z papriky, nakrájané na kocky.
  3. Paradajky, cesnakové skrútenie v mlynčeku na mäso.
  4. Preneste prísady do nádoby, pridajte náplň, olej, cukor, korenie, soľ.
  5. Varte 40 minút, potom nalejte ocot.
  6. Distribuujte do pripravených bánk, srolovať.

S paradajkami

Táto možnosť predjedla sa pripravuje z rajčiaka.

Budete potrebovať:

  • zrelé paradajky - 2 kg;
  • cibuľová cibuľka - 100 g;
  • chilli paprička - 1 tobolka;
  • cesnak - 100 g;
  • greeny - podľa chuti;
  • rastlinný olej - 100 ml;
  • granulovaný cukor - 3 lyžice. l.;
  • soľ - 2 lyžice. l.;
  • stolový ocot (9%) - 50 ml.

Pokiaľ ide o varenie:

  1. Umývajte zeleninu a bylinky.
  2. Paradajky nakrájané na štvrtiny.
  3. Nakrájanú cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky, nasekajte cesnak a nasekajte korenie.
  4. Zložte prísady do veľkej nádoby, pridajte soľ, pridajte cukor, ocot a zeleň.
  5. Pripravenú hmotu ponechajte pol hodiny, aby sa šťava oddelila.
  6. V surovej forme vložte do pohárov, prikryte vekom, nekrútte.
  7. Šalát sterilizujte v plechovkách. Položte kúsok na spodnú časť panvicehandričkou, nalejte vodu, vložte nádobu.Po vrení vody na sterilizáciu trvá štvrtinu hodiny.
  8. Zatvorte veko, vyklopte, zabalte.Odložte do úložiska.

S paradajkovou pastou

V tomto uskutočnení sú paradajky nahradené paradajkovou pastou.

Zložky:

  • mladé cukety - 3 kg;
  • paprika - 3 kusy;
  • horká paprika - 1 ks;
  • mrkva - 3 ks;
  • cesnak - 2 hlavy;
  • cukor - 1,5 šálky;
  • soľ - 100 g;
  • ocot - 80 ml;
  • rastlinný olej - 1,5 šálky;
  • paradajková pasta - 1,5 šálky;
  • voda - pol litra;
  • korenie podľa chuti.

Dodržiavajte nasledujúci sled účinkov:

  1. Výrobky z prania, šupky a šupky.
  2. Tekvicu nakrájajte na dlhé plátky.
  3. Plátok bulharského korenia.
  4. Mriežka z mrkvy, nasekaný cesnak.
  5. Paradajková pasta zrieďte vodou, pridajte cukor, soľ, povarte.
  6. Po varení vložte do zmesi hmotu zeleniny, nalejte do oleja, nechajte ju 30 minút variť.
  7. Nalejte ocot, zamiešajte, vypnite teplo.Miska je pripravená.
  8. Vo forme kaviáru

    Receptúra ​​šalátu „Teschin tongue“ vo forme zeleninového kaviáru je uvedenýväčšie preferencie.Varia to dokonca aj neskúsené ženy v domácnosti.

    Zložky misky:

  • cukor podľa chuti;
  • Cuketa - 2 kusy;
  • paprika - 5 ks;
  • ocot;
  • paradajková pasta - 500 g;
  • Hot Peppers - 2 ks;
  • cesnak - 100 g;
  • ​​
  • slnečnicový olej - 200 g.

Pokyny na varenie kaviáru:

  1. Jemne nasekajte strúčiky cesnaku, pridajte korenie, cuketu.
  2. Kombinovať s paradajkovou pastou, maslom, cukrom, soľou.
  3. Prísady varte 30 minút, až kým nebudú hladké.
  4. Roztierajte kaviár v pripravených sterilizovaných plechovkách a podávajte šalát do studeného stola.

Tipy pre domácnosť

Niekoľko užitočných tipov:

  1. baklažány nebudú horké, ak sa nalejú do litra vody s rozpustenou lyžičkou soli, nechajú sa 20 minút opláchnuť pod tečúcou vodou.
  2. olúpať paradajky a semená, potom bude mať paradajková pasta jemnejšiu štruktúru.
  3. Paradajková náplň nebude tekutá, ak si vyberiete zrelé, viac paradajok na varenie.
  4. Zberajte lepšie zrelé cukety, čo vám umožňuje nakrájať ich na tenké taniere optimálnej šírky pre špecifiká varenia.
  5. Príliš slané občerstvenie možno znížiť znížením množstva korenia a cesnaku v zmesi.
  6. Pri práci s paprikou je potrebné používať rukavice, aby sa nespálili sliznice a pokožka.
  7. Riad by sa mal dobre umývať. Zelenina by sa mala dôkladne umyť. Banky sa umyjú sódou, sterilizujú sa a vria sa vrchnáky. Potom budú po celé zimné obdobie prázdne miesta.