„jazyk Teschin“ doma
Tradičné a populárne domácke občerstvenie. Snack "Teschin language" v konzervovanej forme - vynikajúca lahůdka, prísada do prílohy a príprava na zimu.
cuketa
Cuketa "cukinovka Teschin" je ideálna pre domáce konzervárne na zimu.
Na varenie budete potrebovať:
- cuketa - 3 kg;
- paprika - 4 ks;
- paprika červená - 1 tobolka;
- strúčiky cesnaku - 4;
- šťavnaté paradajky - 3 kg;
- rastlinný olej - 200 ml;
- cukor - 6 - 8 lyžičiek;
- soľ - 5 - 6 lyžičiek;
- ocot (9%) - 100 ml.
Kroky prípravy:
- Umyte zeleninu. Peel cukety papriky, odstráňte stred semien.
- Paradajky nakrájajte na niekoľko kusov.
- Cuketa nakrájaná na jazyky.
- Cesnak, korenie,mleté paradajky pomocou mlynčeka na mäso.
- Nalejte zmes na panvicu, zapaľujte.Priveďte do varu.
- Pridajte cukinu, cukor, maslo, soľ a premiešajte.
- Varte na miernom ohni na pol hodiny.
- Pridajte ocot, varte 5 minút.
- Šalát položte do sterilizovaných plechoviek, zaklopte viečka.
Z baklažánov
Klasický recept na „švagrinský jazyk“ vyrobený z baklažánov je vynikajúcou prípravou nazime.
Zloženie:
- 4 kg stredne veľkých rastlín baklažánu;
- 10 paradajok;
- 5 paprík;
- 4 hláv cesnaku;
- 2 červené papriky;
- 200 g cukru;
- 2 lyžice.l.soľ;
- pohár rastlinného oleja;
- 100 g octu (9%).
Postup prípravy:
- Zeleninu dôkladne umyte, odstráňte nejedlé časti.
- Rezané baklažány sa delia na plátky.
- Mletá zelenina v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.
- Hmota sa mieša v nádobe, pridá sa cesnak, cukor, soľ, ocot.
- Vložte baklažán nakrájaný na panvicu, nalejte na omáčku a duste asi hodinu.
- Šalát usporiadajte do sterilizovaných plechoviek, stohujte a zabalte.
Video „Predjedlo„ Teschin jazyk “baklažánov na zimu“
Z tohto videa sa dozviete, ako uvariť vynikajúci „Teschin jazyk“ baklažánov na zimu.,
Variácie desiatu
"Teschin jazyk" - základ celej série variácií desiatu na varenie pre tých, ktorí radi experimentujú.
S bulharským korením
Recept s podielom bulharského korenia rovnajúcim sa hmotnosti cukety -jeden z typov známych sochorov.
Zložky:
- 3 kg cukiny;
- 3 kg papriky;
- 1 polievková lyžica. l. cukor;
- 1 polievková lyžica. l. ocot;
- 100 g cesnaku;
- 1 polievková lyžica. l. paprika;
- 300 ml rastlinného oleja;
- 1 kg paradajok;
- 2 lyžice. l. soľ.
Postup varenia krok za krokom:
- Opláchnutie výrobkov.
- Prúžky z papriky, nakrájané na kocky.
- Paradajky, cesnakové skrútenie v mlynčeku na mäso.
- Preneste prísady do nádoby, pridajte náplň, olej, cukor, korenie, soľ.
- Varte 40 minút, potom nalejte ocot.
- Distribuujte do pripravených bánk, srolovať.
S paradajkami
Táto možnosť predjedla sa pripravuje z rajčiaka.
Budete potrebovať:
- zrelé paradajky - 2 kg;
- cibuľová cibuľka - 100 g;
- chilli paprička - 1 tobolka;
- cesnak - 100 g;
- greeny - podľa chuti;
- rastlinný olej - 100 ml;
- granulovaný cukor - 3 lyžice. l.;
- soľ - 2 lyžice. l.;
- stolový ocot (9%) - 50 ml.
Pokiaľ ide o varenie:
- Umývajte zeleninu a bylinky.
- Paradajky nakrájané na štvrtiny.
- Nakrájanú cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky, nasekajte cesnak a nasekajte korenie.
- Zložte prísady do veľkej nádoby, pridajte soľ, pridajte cukor, ocot a zeleň.
- Pripravenú hmotu ponechajte pol hodiny, aby sa šťava oddelila.
- V surovej forme vložte do pohárov, prikryte vekom, nekrútte.
- Šalát sterilizujte v plechovkách. Položte kúsok na spodnú časť panvicehandričkou, nalejte vodu, vložte nádobu.Po vrení vody na sterilizáciu trvá štvrtinu hodiny.
- Zatvorte veko, vyklopte, zabalte.Odložte do úložiska.
S paradajkovou pastou
V tomto uskutočnení sú paradajky nahradené paradajkovou pastou.
Zložky:
- mladé cukety - 3 kg;
- paprika - 3 kusy;
- horká paprika - 1 ks;
- mrkva - 3 ks;
- cesnak - 2 hlavy;
- cukor - 1,5 šálky;
- soľ - 100 g;
- ocot - 80 ml;
- rastlinný olej - 1,5 šálky;
- paradajková pasta - 1,5 šálky;
- voda - pol litra;
- korenie podľa chuti.
Dodržiavajte nasledujúci sled účinkov:
- Výrobky z prania, šupky a šupky.
- Tekvicu nakrájajte na dlhé plátky.
- Plátok bulharského korenia.
- Mriežka z mrkvy, nasekaný cesnak.
- Paradajková pasta zrieďte vodou, pridajte cukor, soľ, povarte.
- Po varení vložte do zmesi hmotu zeleniny, nalejte do oleja, nechajte ju 30 minút variť.
- Nalejte ocot, zamiešajte, vypnite teplo.Miska je pripravená. Vo forme kaviáru
Receptúra šalátu „Teschin tongue“ vo forme zeleninového kaviáru je uvedenýväčšie preferencie.Varia to dokonca aj neskúsené ženy v domácnosti.
Zložky misky:
- cukor podľa chuti;
- Cuketa - 2 kusy;
- paprika - 5 ks;
- ocot;
- paradajková pasta - 500 g;
- Hot Peppers - 2 ks;
- cesnak - 100 g;
- slnečnicový olej - 200 g.
Pokyny na varenie kaviáru:
- Jemne nasekajte strúčiky cesnaku, pridajte korenie, cuketu.
- Kombinovať s paradajkovou pastou, maslom, cukrom, soľou.
- Prísady varte 30 minút, až kým nebudú hladké.
- Roztierajte kaviár v pripravených sterilizovaných plechovkách a podávajte šalát do studeného stola.
Tipy pre domácnosť
Niekoľko užitočných tipov:
- baklažány nebudú horké, ak sa nalejú do litra vody s rozpustenou lyžičkou soli, nechajú sa 20 minút opláchnuť pod tečúcou vodou.
- olúpať paradajky a semená, potom bude mať paradajková pasta jemnejšiu štruktúru.
- Paradajková náplň nebude tekutá, ak si vyberiete zrelé, viac paradajok na varenie.
- Zberajte lepšie zrelé cukety, čo vám umožňuje nakrájať ich na tenké taniere optimálnej šírky pre špecifiká varenia.
- Príliš slané občerstvenie možno znížiť znížením množstva korenia a cesnaku v zmesi.
- Pri práci s paprikou je potrebné používať rukavice, aby sa nespálili sliznice a pokožka.
- Riad by sa mal dobre umývať. Zelenina by sa mala dôkladne umyť. Banky sa umyjú sódou, sterilizujú sa a vria sa vrchnáky. Potom budú po celé zimné obdobie prázdne miesta.