Jednoduché a originálne recepty angreštového džemu

Mnoho gazdiniek pripravuje na zimné obdobie rôzne angreštové džemy a džemy.Tento zákusok sa teší v zime.V tomto článku si vysvetlíme, ako pripraviť chutný angreštový džem.

Prípravný postup

Existuje veľa receptov na angreštový džem vyrobený z rôznych surovín.Často aj názov produktu závisí od zloženia.Napríklad, angreštový džem s pridaním čerešňových listov a špenátom sa nazýva smaragd.A v kráľovskej marmeláde sa zhromaždili všetky najchutnejšie ingrediencie.Dezert môžete variť aj s citrusmi - s citrónom alebo pomarančom.

Napriek rozmanitosti receptov, na prípravu každého typu tohto dezertu budete musieť pripraviť bobule angreštu rovnakým spôsobom:

  1. Prvú vec, ktorú robíme, je vyriešiť vybraté bobule.Je to potrebné na to, aby sa plody odstránili mechanickým poškodením, zmačkané, zhnité alebo zafarbené.
  2. Pri každom bobuľe je potrebné chvost opatrne odrezať (alebo otrhať).
  3. Každý plod sa prepichne špáradlom alebo bežnou ihlou.
  4. Počas samotného procesu varenia nezabudnite pravidelnezložte penu.
  5. Bobule sa zvyčajne zbierajú skôr, ako úplne dozrievajú.Predpokladá sa, že tieto bobule si zachovávajú viac živín.Ak však toto pravidlo zanedbáte, nestane sa nič strašné.

Video „Recept na angreštový džem“

Z tohto videa sa dozviete recept na lahodný a zdravý egrešovský džem.

Recepty s postupnými pokynmi

V tejto časti sa s vami podelíme o základné recepty na angreštový džem.Všetky z nich sú veľmi jednoduché, takže môžete robiť svoju prácu dobre.

„Royally“

Recept kráľa alebo ako sa nazýva kráľovská marmeládacelkom jednoduché a zároveň originálne. Budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 kg bobúľ;
  • 1 kg cukru;
  • 0,5 kg pomarančov;
  • 20 ml vodky.

Po zhromaždení všetkých zložiek pokračujte v činnosti:

  1. Pripravte bobule angreštu: umyte, roztrhajte chvosty a odstráňte semená, urobte na bokoch úhľadný rez.
  2. Bobule vložte do hlbokej misky a nasypte studenou vodou.V tomto stave by mali tráviť najmenej 5-6 hodín.Prípadne ich môžete nechať v tejto podobe v noci.
  3. Teraz choďte k pomarančovej kôre.Pomaranč je potrebné vyčistiť (a lepšie rukami, nie nožom) a kôru namočiť na niekoľko hodín do vody.Deje sa tak, aby nedošlo k horeniu.
  4. Vyberte šupku z vody, osušte ju a nakrájajte na prúžky.
  5. Na zváraniedezert, musíte zmiešať egreše a pomarančové kôry pokryté cukrom. Zmes by sa preto mala infúziou podávať niekoľko hodín.
  6. Zapálili sme a varíme asi 15 minút, pridávame vodku.
  7. Po odstránení zákusku z ohňa sa odporúča počkať, kým vychladne, a zopakovať postup varenia.
  8. Výsledná zmes sa naleje do bánk.

„Päť minút“

Tento recept sa stal skutočnou spásou pre moderné domácnosti, pretože s jeho pomocou môžete uvariť lahodný dezert za hodinu. Budete sa musieť pripraviť:

  • 1 kg bobúľ;
  • 1 kg granulovaného cukru;
  • 1 oranžová;
  • 200 ml vody.

Teraz, ako variť:

  1. Ako naposledy, keď uvaríme bobule.
  2. Pomaranč dôkladne opláchneme, nakrájame na malé kúsky a súčasne z neho vyberieme všetky kosti.
  3. Plátky pomaranča a bobule angreštu vložte do hlbokej misky. Potom odvážne zoberte mixér a drvte, až kým sa hmota nestane homogénnou.
  4. Teraz vezmeme varnú nádobu a nalejeme tam zmes.
  5. Do panvice pridajte vodu a cukor, nechajte variť a povarte asi 5–7 minút.
  6. Vyberte zo sporáka a nechajte vylúhovať cez noc.
  7. Ráno sme znovu zapálili oheň a uvarili sme 5-7 minút.
  8. Berieme predsterilizované poháre a do nich balíme pripravený dezert.

bez varenia

Existuje aj recept na varenie tohto zákusku bez varenia, tj studeného. Pre neho námPotrebujete iba bobule a cukor v pomere 1: 1.Prípadne môžete pridať aj napríklad pomaranč, ak chcete obohatiť chuť dezertov.

Algoritmus účinku je nasledujúci:

  1. Egreše očistíme a umyjeme a po ukončení postupu vypustíme vodu (môže sa použiť cedník).
  2. Pridajte cukor do bobúľ.
  3. 94) Rozomelie sa na homogénnu hmotu pomocou mixéra.
  4. Nalejte do pohárov.

Vo viacvrstvovom meradle

Na prípravu dezertu vo viacvrstvovom prostredí potrebujeme:

  • 700 g egrešov;
  • 0,5 kg cukru.

Musíte urobiť toto:

  1. Pripravte egreše, nasekajte ju špáradlom a do misky vložte viacvrstvový cukor, ktorý najskôr posypete cukrom.
  2. Keď sa objaví šťava, vyberte režim „rýchleho ochladenia“ a nechajte zmes v pomalom hrnci pol hodiny bez zakrytia vekom.
  3. Vypnite a nechajte vychladnúť.
  4. Opäť zapnite režim „rýchleho ochladzovania“, počkajte, kým zmes nevarí a varte ďalších 5 minút.
  5. Tento postup sa opakuje ešte raz.

Hotovo, môžete naliať dezert do plechoviek.

S vlašskými orechmi

Toto je džem pre skutočných gurmánov, a preto ho budete potrebovať:

  • 1 kg angreštu;
  • 0,5 kg olúpaných vlašských orechov;
  • 1 kg cukru;
  • 1 liter vody.

Teraz pokračujte vo varení:

  1. Baňa a očistite egreše.
  2. Semená čistíme a namiesto nich dávame orechy do bobúľ.
  3. Súbežne pripravte sirup: zmiešajte cukor s vodou apočkajte, kým sa rozpustí a tekutina nebude číra.
  4. Bobule sa nalejú sirupom a nechajú sa cez noc.
  5. Ráno by sa mali umiestniť do nádoby, zapáliť a priviesť do varu.
  6. Nalejte dezert do pohárov.

Opísali sme 5 najpopulárnejších receptov dezertov egrešov.Egrešový džem bude v zime skvelým zážitkom pre vás a vašu rodinu.