Originálne kombinácie v receptoch na džemy z banánov

Nikoho neprekvapuje džem vyrobený z jabĺk, hrušiek, malín alebo jahôd. Kombinácia týchto plodov a bobúľ s banánmi, dokonca aj pre labužníkov, by sa označila ako netriviálna. Aké recepty je potrebné poznamenať a ako uvariť banánový džem v pomalom hrnci - všetko sa dozviete z nášho článku.

Príprava prísad

Skôr ako uvediete svoj prvý recept na banánový džem do praxe, dobre sa na tento proces pripravte. Na prípravu takéhoto predlisku si opatrne vyberte ovocie. Banány môžu byť prezreté, ale všimnite si, že v tomto prípade sa úplne roztopia a premenia na jemné pyré, zatiaľ čo tvrdé a elastické plody nestratia svoj tvar. Najskôr olúpajte banány a potom ich nakrájajte na malé kúsky. Rozdrvte také ovocie na kruhoch aj na miniatúrnych kockách.

Teraz pokračujte v príprave ďalších zložiek džemu. Banány sú dobre kombinované kivi, jablká, egreše. Bohatá chuť a aróma sú charakteristické pre zmes s citrusmi. Pamätajte, že kuchári venujú osobitnú pozornosť výberu jedál na varenie banánového džemu. Dobrá voľba - smaltovaný kontajner so silným a hrubým dnom.

Video„Recept na vynikajúci banánový džem“

V tomto videu sa dozviete, ako pripraviť voňavý banánový džem.

Recepty krok za krokom

Určite každý z nás vyskúšal banán a vie, čo je chutný, aromatický a zdravý produkt. Džem z takéhoto ovocia už patrí do kategórie fikcie pre mnohé ženy v domácnosti.Medzitým odvážne experimentujte, sledujte populárne recepty a kategóriu domácich prípravkov doplní pár nových dezertov.

S kivi

Pripravte banánový džem s kiwi a získajte dobrú kombináciu sladkosti s príjemnou kyslosťou.Budete potrebovať banány, kivi, cukor a citrónovú alebo pomarančovú šťavu.Ošúpajte banány a kivi.Je dôležité rozdrviť polovicu olúpaného ovocia kivi mixérom alebo nastrúhať.Zvyšok ovocia sa nakrája na kocky.Nezabudnite posypať hrsť nakrájanej kivi citrusovej šťavy.

Kocky banánové a pridajte do kivi, pridajte cukor a zapaľujte.V procese varenia sa sirup uvoľní, ak to nestačí, pridajte vodu.Po uvarení jamu vyberte penu a povarte ju 10 minút.Výsledná miska sa stočí do banky a uloží sa na zimu.

S citrónmi

Džemy z banánov a citrónov priťahujú svetlú chuť a bohatú arómu a sú dobréz takého jedla veľa.Na 10 banánov budete potrebovať 1 citrón a 1 kg granulovaného cukru.Olúpajte banán a nakrájajte na kocky alebo guľky.Citrón sa dôkladne umyje, potom sa odreže z dvoch strán.

​​

Zestnakrájame na úhľadné prúžky a nasekáme mäso na kocky.V nádobe zmiešajte všetky ingrediencie a posypte ich cukrom.Zmes nechajte niekoľko hodín.Potom sa zmes uvedie do varu a mieša sa 15 minút pri teplote.

Vo viacvrstvovom obchode

Na túto misku budete potrebovať banány, jablká a granulovaný cukor.Vyberte kyslé jablká, ktoré úspešne dopĺňajú chuť džemu.Trochu ich osušte, potom vložte do pomalého hrnca a pridajte polovicu cukru.

Táto zmes by sa mala uchovávať približne jednu hodinu, v tom čase pripravujete banány.Pridajte k zmesi plátky banánov a vyberte režim „Pilaf /pohánka“.Varí 30 minút.

U jabĺk

Ak pripravujete džem z niektorých banánov, jeho konzistencia je homogénna a príťažlivá,ale príliš sladké.Preto kuchári pridávajú k tomuto džemu kyslé jablká.Umyte ich, nakrájajte na kúsky a okamžite ich nalejte do citrónovej alebo pomarančovej šťavy - potom mäso nebude blikať a nebude pokryté žltou farbou.

Teraz posypeme jablko cukrom a nechajte ho hodinu.Zmes sa privedie do varu, varí sa ďalších 5 minút a odstráni sa z tepla, nechá sa vylúhovať najmenej 12 hodín.Tento postup opakujte ešte dvakrát.Pred finálnym varením zmes rozomelte v mixéri.

S egreškami

V priebehu mnohých kuchárov jednoduchý recept na džem z banánov a egrešov.Zmes bude chutná a výživná, rovnako ako v angreštuPrítomné sú vitamíny P, C, B9, E, železo a karotén. Vezmite bobule a dôkladne ich umyte. Teraz je dôležité nakrájať ovocie, na ktoré hnetú vidličkou alebo mlynčekom na drvenie. Banány umyte v teplej vode, potom ošúpajte a ovocie nakrájajte na plátky.

Rozdrvené prísady zmiešajte, posypte cukrom a nechajte hodinu alebo dve. Výsledná zmes sa zapáli a privedie do varu. Dajte tento jam po dobu 5 minút, aby sa užitočné zložky neodparili. Teraz zostáva jedlo len nechať vychladnúť.

Takýto džem sa odvážne navíja v bankách a skladuje sa až do zimy.

Dodržiavajte základné pokyny týkajúce sa výroby lahodného banánového džemu na diverzifikáciu dezertného menu v zime.