Tradičné a originálne recepty marhuľového džemu

Marhuľový džem sa podľa potreby používa ako náplň na pečenie. Použitie tejto pochúťky je dovolené a dojčiacim ženám, pretože sa rýchlo vstrebáva do tela a nespôsobuje alergie na dieťa. Ako uvariť marhuľový džem sa dozviete z nášho článku.

Príprava prísad

Akýkoľvek džem sa ukáže ako vynikajúci, ak vyzdvihnete čerstvé a zrelé ovocie. Vezmite hladký ovocný džem s elastickou pokožkou. Je dôležité, aby bola farba ovocia jasná. Ak je marhuľa letargická alebo rozmaznaná hmyzom, nepoužívajte ju na zber v zime.

Vybrané ovocie dôkladne opláchnite. Vezmite čistú špongiu, pomocou ktorej umývate riad, aby ste lepšie zotreli špinu z pokožky ovocia. Potom odošlite marhule v cedníku a keď je voda úplne vypustená, položte ich na uterák a nechajte dôkladne uschnúť.

Rozdeľte ovocie na dve časti, aby ste vytiahli jamu. Poháre nezabudnite pripraviť: dôkladne umyte a potom sterilizujte.

Video „Vynikajúci recept na marhuľový džem“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť lahodný marhuľový džem.

Zbierka najlepších receptov

Recepty na lahodnú marhuľuJe tu veľa džemu.Kuchári pripravujú toto ovocie na zimu pomocou jám a mandlí s pridaním ďalších prísad.Zvážte najobľúbenejšie recepty.

S kameňmi

Tento domáci dezert sa uchováva na dlhú dobu. Na jeho prípravu potrebujete 1 kg marhúľ, 0,6 kg granulovaného cukru a 1–2 poháre vody. Ovocie umyte a nechajte ho zaschnúť. V tomto okamihu začnite variť sladký sirup: rozriedite cukor vo vode a zmes nechajte prevariť. Ovocie vložte do sirupu a varte 15 minút.

Je dôležité z času na čas zasiahnuť do jamu a odstrániť penu. Potom panvicu vyberte z ohňa a nechajte ju 12 hodín, aby boli marhule lepšie nasiaknuté sirupom. Ďalšia fáza - rozhorčenie. Zaseknutie bude pripravené, keď zhustne. Budete ho musieť naliať iba na brehy a vyhrnúť sa na zimu.

Bezsemenné

Ako vyrobiť marhuľový džem s jamkovou jamou zistiť osobitne. Vezmite 300 g marhúľ a 200 g cukru. Ovocie umyte, nechajte vyschnúť a potom oddeľte kosti od dužiny. Vložte ovocie do misky a pridajte doň cukor. Nádoba s ovocím, vložte do chladničky na dva dni, občas ich nezabudnite premiešať.

Ak ovocie produkuje veľa tekutiny, pokračujte v príprave džemu. Celý proces nebude trvať dlhšie ako 20 minút. Je dôležité miešať marhule, inak klesnú na dno panvice. Keď je dezert pripravený, vyberte ho z tepla, nechajte ho vychladnúť a trochu zahusťujte, rozvaľkajte do pohárov.

Vo viacvrstvovom obchode

Je celkom možné pripraviť džem v pomalom variči na zimu.Dezert sa zdá byť chutný a užitočný, pretože tento spôsob varenia vám umožní uložiť viac vitamínov.Na 1 kg marhúľ pridajte 2 kg cukru.Buničina sa zmieša s cukrom, vloží sa do nádoby s viacerými nádobami a nastaví sa režim „rýchleho ochladzovania“ alebo „pečenia“.

Dezert sa pripravuje najviac na jednu hodinu.Je dôležité sterilizovať poháre, potom do nich naliať horúci džem a zrolovať sa.Potom dajte poháre s dezertom na teplé miesto, aby postupne ochladzovali.

V plátkoch

Takto vyrobené marhuľové konzervy určite oslovia mnohých.Tento proces je jednoduchý a dezert sa používa ako náplň do koláčov a iných zákuskov.Ovocie starostlivo vyberajte na varenie - mali by byť napnuté, mierne nezrelé.V opačnom prípade sa plody rýchlo roztopia a stratia svoj tvar.Vezmite 1 kg marhúľ, 1,3 kg cukru, 300 ml vody.Najskôr ovocie umyte, osušte a oddeľte kosti od dužiny.

Ovocie nakrájajte na plátky a potom ich vložte do smaltovanej nádoby, je dôležité, aby ležali na koži.Rozpustite cukor vo vode a varte sirup.Keď tekutina vrie, nalejte na ňu marhule a nechajte ich stáť 10–12 hodín.Nasledujúce ráno nalejte sirup do samostatného hrnca a znova uvarte.Zalejeme ovocie a necháme trvať dlhšie.

Tento postup sa opakuje už tretíkrát.Teraz sa džem vloží do ohňa a na 1 hodinu zhasne.Často dôležitémix dezertu, inak sa plátky prilepia na dno hrnca a spália. Nezabudnite odstrániť penu. Ďalší kľúčový bod: v procese výroby džemu použite drevenú lyžicu. Keď je ošetrenie pripravené, vyberte ho zo sporáka a nalejte ho do plechoviek.

Bez cukru

Ak jete diétne jedlo alebo nemôžete jesť cukor, varte marhuľový džem bez neho. Umyte marhule pod tečúcou vodou a nechajte ich odtiecť. Potom nakrájajte na plátky, vyberte kosti a zapálte. Marhuľovú hmotu varte najviac 20 minút, počas ktorých dezert zhustne a zmení sa na jednotnú konzistenciu. Je dôležité zamiešať jam a odstrániť penu.

Pripravte marhuľový džem s mandľami alebo jednoducho bez cukru a získajte lahodný dezert.

Vyberte si recept, ktorý vás najviac zaujme, a odvážne experimentujte, aby ste potešili seba a svoju domácnosť novými a užitočnými dezertmi.