Tradičné a nezvyčajné recepty na mrkvový džem

Hostesky sú zvyknuté používať mrkvu ako doplnok k hlavným jedlám, šalátom a polievkam. Táto koreňová zelenina sa tiež pripravuje ako jednoduché občerstvenie ochutené rôznymi koreninami. Nie každý si však je vedomý skutočnosti, že takáto zelenina robí vynikajúci džem. Mrkvový džem osloví skutočných gurmánov.

Príprava prísad

Vďaka svojej prírodnej sladkej chuti je koreňová zelenina ideálna na výrobu lahôdok. Ženy v domácnosti často pridávajú citrón a potom kombinácia kyseliny a sladkosti prichádza ochutnať úplne všetko. Je pozoruhodné, že v hotovom mrkvovom džeme bude vyzerať ako kandizované ovocie, to znamená, že sa stane priesvitným.

Spôsoby prípravy zložiek sú rôzne. Hostesky pripravujú korene podľa vlastného uváženia. Niektoré mrkvu nakrájajú na kúsky, iné ju nasekajú čiastočne alebo úplne v mixéri. Na kúsky boli neporušené, je lepšie vyzdvihnúť mladé a malé korene.

Jam je pri príprave hustý, takže sa často používa ako náplň na pečenie.

Video „Recept na mrkvový džem“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť chutnú a zdravú mrkvovú marmeládu.

Najlepšie recepty

Tento článok predstavuje podrobné recepty, pomocou ktorých budete môcť pripraviť chutné a voňavé džemy.Zachovajú sa tiež liečivé vlastnosti zeleniny a ďalších prísad. Lahodnosť varenia mrkvy je možná bez väčšieho času.

S pelargónom

Na prípravu chutnej mrkvovej marmelády s pelargóniom je potrebné odobrať 12 ml kyseliny vínnej, 5 listov pelargónie,1 kg cukru, 800 g mrkvy a 550 ml vody.

Proces varenia je nasledujúci:

  1. Mrkvy olúpeme a umyjeme, nastrúhame ich na hrubom strúhadle.
  2. 45) Varte štyrikrát a zakaždým povarte 10 minút.Je dôležité, aby počas prestávok bola koreňová plodina úplne ochladená.
  3. Zmiešajte vodu s cukrom, za stáleho miešania varte sirup.
  4. Varenú mrkvu nalejeme, hodíme lístky pelargónie a vopred k nim pritiahneme nite.
  5. Varte dovtedy, kým nie sú všetky zložky priesvitné.Odstráňte listy a panvicu vyberte z horúčavy.
  6. ​​
  7. Pridajte kyselinu a dobre premiešajte.
  8. Zhrňte, kým je zaseknutý papier stále horúci.

Klasická

Na výrobu tradičného džemu potrebuje hosteska skladovať 1 kg mrkvy, 400ml vody, 1,2 kg cukru, vanilínu a 3 g kyseliny citrónovej.

Kroky na varenie:

  1. Kombinujte vodu a cukor, zapaľujte a varte.
  2. Variť počas 5 minút, miešať.
  3. Mrkvu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
  4. Položte koreňovú plodinu do samostatnej nádoby a nalejte na ňu horúci sirup.
  5. Zapálte oheň a varte, kým mrkva nebude mäkká.
  6. Vyberte zo sporáka a nechajte ho 8 hodín.
  7. Po opätovnom ochladení položte sporák do varu, zmes varte, kým nezhoustne.
  8. Vypnite a pridajte zostávajúce komponenty.
  9. Rozliate množstvo v nádobách, zvinutie, zabalenie.

S citrónmi

Mrkvový džem s citrónom - skutočná pochúťka. Pre neho stačí 1 veľký citrón, 1,5 šálky cukru a 400 g mrkvy.

Výroba jamu je rovnako jednoduchá:

  1. Mletá zelenina - kotleta alebo strúhaná tyčinka.
  2. Mletím citróna poskytnite príjemnú vôňu s lepšou vôňou.
  3. Mrkvu vložte do nádoby, zakryte cukrom a nechajte ju vylúhovať jednu hodinu, aby sa šťava extrahovala.
  4. Zapálte, uvarte a pridajte citrón.
  5. Varte 20 minút - tak citrón dá šťavu a cukor vytvorí sirup.
  6. Na získanie cukroviniek je potrebné uviaznuť v tejto fáze pomocou mixéra.
  7. Znovu uvarte, rozložte do pohárov a prevracajte obvyklým spôsobom.

S pomarančmi

Chceli by ste džem dať citrusové tóny? Mrkvový džem s pomarančom je užitočným nálezom pre mnohé ženy v domácnosti. Zoznam prísad pozostáva z 570 g cukru, 1 citrónu, 85 g zázvoru, 2 pomarančov, 6 g mletej škorice a 500 g mrkvy.

Pokyny na varenie:

  1. Korienky orežeme a nasekáme mixérom.
  2. Vyberte pomarančovú kôru, jemne nasekajte a vyberte kosti.
  3. Lúpať a drviť koreň zázvoru v mixéri.
  4. Všetky zložky by sa mali vkladať do kontajnerov pokrytých cukrom.
  5. Miešajte a nechajte pôsobiť 24 hodín.
  6. Zapáliť malý oheň, prevariť.
  7. Varte, kým hmotnosť nezhustne, tj asi hodinu.
  8. Po dobu 10 minút pridajte škoricu, prikryte vekom.
  9. Horúcu hmotu nalejte do sterilných pohárov, zatvorte.

S jablkami

Odporúčame pripraviť lahodnú a aromatickú pochúťku s jemnou chuťou. Užitočné prísady ako: 300 g šťavnatých jabĺk, 400 g cukru, 250 g mrkvy a 1 citrón.

Pokyny krok za krokom:

  1. Jablká umyte a kocky, ak je to potrebné, olúpajte ich.
  2. Koreňová zelenina sa umyla, vysušila a nastrúhala na hrubom strúhadle.
  3. Miešajte zeleninu a ovocie, pridajte cukor, nechajte 3-4 hodiny.
  4. Citrusové plody pomelte v mixéri alebo nastrúhajte, pridajte do pripravenej zmesi.
  5. Nádobu vložte na sporák, varte 50 minút po varení.
  6. V hotovej podobe je džem ako džem, preto nalejte na brečky hrubú hmotu a zrolovať.

Cukrovú pochúťku je možné na zimu zatvoriť aj jej uložením v chladničke pod vekom kapary.