Dogwood jam recepty s fikciou

Divé drieňové dreviny rastú v Karpatoch, na Kryme, v Moldavsku a na Kaukaze. Často sa pestuje aj v zeleninových záhradách a letných chatkách, pretože bobule majú veľa užitočných vlastností. Nemenej užitočný a chutný sa získava z drieňovej drviny.

Príprava prísad

Označte tieto užitočné vlastnosti kornela:

  • zníženie bolesti hlavy;
  • protizápalový, diuretický, choleretický a baktericídny účinok;
  • normalizácia a zlepšenie metabolizmu.

Napriek nepopierateľným výhodám existujú kontraindikácie, medzi ktoré patrí nervové vzrušenie a individuálna intolerancia.

Aby pochoutka bola užitočná a chutná, je dôležité nielen správne ju uvariť, ale tiež pripraviť bobule. Najskôr sa odporúča zvoliť zrelé bobule. Ak použijete zelenú farbu, jam sa zmení na kyslé a presahujúci drieň sa rozšíri. Po umytí by mali byť plody dobre vysušené. Hmota sa v žiadnom prípade nedá stráviť, pretože bude vráskavá a tvrdá, stráca chuť a farbu.

Ak si chcete zachovať maximálne množstvo vitamínu C, potom sa pri príprave použije jemný režim: hmota sa privedie do varu a odstráni sa z tepla, ochladí sa nana päť hodín. Ak chcete odstrániť kosti, musíte stlačiť spodnú časť pohára na bobule. Kvôli prirodzenej mäkkosti bobúľ sa kameň rýchlo objaví.

Video „Recept z drieňovej drviny“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť chutnú a zdravú lekvárovú drvinu.

Jednoduché recepty

Tento článok predstavuje postupné recepty kornelkového džemu, pomocou ktorých si môžete uvariť chutné a chutné jedlo.Pochúťka prekvapí hostí, poteší domov, bude vynikajúcim doplnkom čaju v zime a prospeje telu.

S kameňmi

Hostiteľka niekedy uprednostňuje nechať kosti v plodoch a potom je najlepšie postupovať podľa predloženého receptu. Na to budete potrebovať 1 kg drieňového dreva, 1,5 šálky vriacej vody, 1,5 kg granulovaného cukru.

Pokyn:

  • bobule umyte kameňmi a vložte ich do vody zohriatej na 80 ° C;
  • ponechajte päť minút a potom nechajte vychladnúť v studenej vode;
  • z cukru a vody na varenie sirupu, do ktorého sa majú ponoriť vychladené bobule;
  • variť 15 minút po varení, potom odstrániť z tepla;
  • 5-krát zopakujte postup, nalejte do sterilných pohárov a zaklopte viečka.

Bezsemenné

Ak hostiteľka uprednostňuje džem, v ktorom nie sú žiadne kamene, odporúča sa pripraviť pochúťku podľa nasledujúceho receptu. Vyžaduje 1 kg bobúľ, 1,5 kg cukru, 500 ml vriacej vody a 3 g kyseliny citrónovej.

Jam sa pripravuje takto:

  • umyť bobule a odstrániť kosti;
  • 62. vyrobiť vrece gázy, ponoriť do nich bobule bez semien a umiestniť do vriacej vody; 63) preskupenie v studenej vode, opakujte postup trikrát;
  • vyrobiť sirup z cukru a vody, do neho naliať kornel;
  • varte, kým nie je pripravený, na konci pridajte kyselinu.

„Päť minút“

Populárny je aj recept, na prípravu ktorého budete potrebovať 1 kg zrelých bobúľ, 1 kg granulovaného cukru a 100 ml vody.

Jam sa pripravuje takto:

    73. bobule triediť a opláchnuť v studenej vode; 74) nalejte do nádoby, pridajte cukor, pridajte vodu, premiešajte;
  • zapáliť, prevariť a odstrániť vytvorenú penu;
  • na upevnenie ohňa, varte 5 minút, pokračujte v odstraňovaní peny;
  • pri príprave pohárov je dôležité, aby boli suché;
  • varená horúca marmeláda, prikrytá čistými viečkami;
  • prevráťte a zakryte poháre, nechajte vychladnúť.

S jablkami

Na dosiahnutie príjemného dotyku s lahodným kornelkovým džemom musíte vziať 1 kg bobúľ, 0,5 kg jabĺk, 1,4 kg granulovaného cukru a 2 šálky vriacej vody.

Delikatesa sa pripravuje takto:

  • umyte a odstráňte rohovku;
  • umývanie, lúpanie jabĺk, odstránenie kostí a rezanie na tenké plátky;
  • hodiť jablká do cukrového sirupu, variť dovtedy, kým nie sú pripravené;
  • 91. sirup na varenie pre kornel v pomere pol pohára vody na 400 g plodov;
  • dajte svieňový sirup, varte 10 minút;
  • zmiešajte obe zložkymasy, uvariť takéto priznanie pripravenosti, naliať do bánk.

S čučoriedkami

V tomto prípade by kuchyňa mala obsahovať tieto zložky: 240 ml vody, 1kg drieňovitého dreva, 2 kg cukru, štipka kyseliny citrónovej a 1 kg zrelých čučoriedok.

Pokyny krok za krokom:

  • bobule triedia jednotlivo, triedia ich, odstraňujú kosti a nezrelé ovocie;
  • Rozdeľte cukor na polovicu, aby zaspal kornel, druhý - čučoriedka;
  • dobre premiešajte a nechajte pôsobiť 2 hodiny;
  • po stanovenom čase pridajte vodu do drieňovitej vody a zapálte;
  • variť 15 minút, chladiť 3 hodiny;
  • pridajte čučoriedky a znovu uvarte hmotu po dobu 20 minút, pričom sledujte penu;
  • po druhom varení trvajú na trvaní 10 hodín;
  • , uvariť a naliať na brehy, uzavrieť čistým vekom.

Výsledkom je zdravý džem alebo dokonca džem, ktorý možno použiť ako samostatné jedlo alebo ako skvelý doplnok k zákuskom alebo pečenému tovaru.

Napriek mnohým zdravotným výhodám môže jemnosť poškodiť telo (napríklad v prípade alergií), preto je dôležité venovať pozornosť kontraindikáciám.