Nové a osvedčené recepty na okrúhlice

V prípade každej domácnosti v domácnosti je leto spojené nielen so zvyškom, ale aj so začiatkom sezóny ochrany a prípravy na zimu.Džemy, uhorky a iné točenia ovocia a zeleniny sú nielen skvelým doplnkom denného menu, ale aj zdrojom pýchy.Z nášho článku sa dozviete, ako uvariť tŕňový džem, ktorý poteší každého hosťa.

Prípravná fáza

Ternous nie je populárny produkt na výrobu džemu alebo džemu, pikantná nota trpkosti sa nebude páčiť všetkým.Divoké bobule, aj keď patria do druhu slivky, ale môžete ich uvariť chutne a poznať len zložitosť prípadu.Jedným z najdôležitejších stupňov prípravy je príprava bobúľ:

  1. Modro-čierna farba bobúľ, ktorej dužina získala sýtu tmavoružovú farbu, naznačuje zrelosť a pripravenosť tŕňov na varenie.Na dotyk ovocie by malo byť mierne mäkké.Nezrelé ovocie na výrobu džemu nie je vhodné.
  2. Prípravu bobúľ možno považovať za prvú fázu prípravy džemu: ovocie sa musí nielen dôkladne umyť a vysušiť, ale tiež tepelne ošetriť.Spracovanie prispievazjemňujú pokožku a dužinu, namočia ovocie do sirupu a ľahšie oddeľujú kameň od dužiny.Otočte zákrutu krátkym varom s nízkou teplotou (v závislosti od druhu zákruty).Môžete použiť aj iný spôsob - nechať bobule na pár minút vo vriacej vode.
  3. Pre lepšiu impregnáciu plodu musí byť na viacerých miestach prepichnutý špáradlom.
  4. Pred varením sa odporúča nechať ovocie v sirupe niekoľko hodín, aby sa pripravovalo rýchlejšie.
  5. Nádoby na džemy by sa mali umyť a sterilizovať.

Úschovňa džemu musí byť suchá a chladná.V takýchto podmienkach sa môže džem skladovať niekoľko rokov.Pri izbovej teplote - do 9 mesiacov.

Video "Recept na Thorna Jam"

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť lahodnú Thorn Jam.

Osvedčené recepty

Nie je ľahké pripraviť trnitý džem tak, aby sa pretrhla bobúľ z nedostatku na pikantnú vlastnosť. Je dôležité dodržiavať nielen technológiu prípravy, ale aj odporúčané proporcie. Predstavíme niekoľko populárnych osvedčených receptov, ktoré vás nezklamú.

Klasicky bez kameňov

Na prípravu budete potrebovať: tŕnie zbavené kameňov - 1,7 kg, cukor (piesok)) - 1 kg, čistená voda - 90 ml.

​​
  1. Bobule opláchnite a osušte a kosti odstráňte.Tento proces je dosť náročný, takže to bude trvať veľa času.
  2. Bobule ukladajte vo vrstvách do nádoby na varenie, striedajúc savrstvy cukru.Zmes nechajte niekoľko hodín.
  3. Nalejte do vody a premiešajte.
  4. Bobule je potrebné variť v niekoľkých etapách.Počas varenia musíte džem neustále premiešať.Akonáhle sa varí, znížte teplotu a dajte o štvrtinu hodiny neskôr.Vypnite ho a nechajte výslednú hmotu vychladnúť.Potom sa zmes musí variť ďalšiu pol hodinu.Potom ich rozložte na suché nádoby a zrolovať.Trny z jám bez semien sú vynikajúce na sladké pečenie.

Originál s maslom

Zloženie: turn - 3 kg, kakao - 300g, maslo - 220 g, cukor - 1,7 kg.

  1. Prejdite zatáčkou, zbavte sa poškodených, suchých a zhnitých bobúľ a dôkladne opláchnite.
  2. Bobule nalejte do nádoby a nalejte vodu tak, aby ich úplne zakryla.
  3. Bobule povarte, kým nezmäknú, potom vypustite vývar a vypustite do cedníka.Mletie cez jemné sito a kombinovať s cukrom.
  4. Varte, kým zmes nemá silnú konzistenciu, pridajte kakao a maslo a varte ďalších 12 minút za stáleho miešania.
  5. Zhrnutie do pohárov.

Vo viacvrstvovom obchode

Produkty: turn - 3 kg, granulovaný cukor - 2,9 kg, filtrovaná voda, zrelé hrušky tvrdé.

  1. Bobule by sa mali umyť a sušiť, kým nie sú úplne suché.Hrušky a kôry olúpeme a jemne nasekáme.
  2. Striedajte tŕne, hrušky a cukor a nechajte ich cez noc.
  3. Miešajte, pridajte vodu (ak je to potrebné, ak nie je dostatok sirupu), vyberte režim„Varenie“ v pomalom hrnci 30 minút.
  4. Je potrebné variť s otvoreným vekom, neustále miešať a odstraňovať penu.
  5. Nádoby a prikrývky by sa mali sterilizovať.Zaseknutý džem prevráťte, prevráťte ho a dajte ho na jeden deň.

„Päť minút“ s drôtenými vodičmi

Súčasti: zákruta - 1,25 kg,cukor - 1,5 kg, voda - 0,25 l.

  1. Umývanie, sušenie a prepichnutie bobúľ špáradlom alebo vidličkou.
  2. Ovocie a cukor usporiadajte striedavo v rovnakých vrstvách.
  3. Nalejte horúcu vodu a nechajte vylúhovať niekoľko hodín.
  4. Varte na miernom ohni, nechajte variť a varte ďalších 5 minút.
  5. Ochladí sa na teplotu miestnosti, rozloží sa v nádobách a zvinie sa.

S pomarančmi

Zloženie: 1 kg pomarančov, trnky - 1,5 kg, slivky- 450 g, cukor - 2 kg, voda (ak je to potrebné).

  1. Rybár obyčajný je suchý a šúpa.Odrežte kôru z pomarančov a mriežky, odstráňte kamene.
  2. Vrstvený cukor, sústruženie a malé plátky pomaranča.
  3. Dajte pomarančovú kôru do stredu medzi vrstvy.
  4. Dajte zmesi deň.
  5. Džem uvarte na miernom ohni, kým nezhoustne.
  6. Rozprestreté v nádobách a zrolované.

S jablkami

Zloženie: tŕne - 1 kg, jablká (červené) - 0,9 kg, granulovaný cukor - 1,5 kg, voda - 0,5 l.

  1. Opláchnite, vysušte a zbavte jabĺk zo semien.Ak sú jablká obalené tvrdou šupkou, najlepšie je šúpať.
  2. Jablká nakrájajte na malé kúsky a rozložtespolu s tŕňmi v hrnci so silnou stenou.
  3. Varte na miernom ohni až do varu, potom ďalších 8 minút.
  4. Po zmäkčení výrobkov zmes premiešajte a pomelte v mixéri.
  5. Zmiešajte s cukrom, varte a varte 6 minút za stáleho miešania.
  6. Expandujte od bánk.

Bez ohľadu na to, aký recept si vyberiete, nebudete sklamaní z chuti. Je lepšie si každú trochu pripraviť a uistiť sa, že trnky môžu mať nielen tŕne, ale aj chutné bobule.