Mätové recepty Emerald Jam

Ženy v domácnosti, ktoré chcú potešiť a prekvapiť svoj domov, sa naučili, ako si pripraviť jedlo aj z mincovne.Na základe tejto prísady je pochúťka voňavá a veľmi krásna so smaragdovým odtieňom.Mincovňa sa často kombinuje s hruškami, jahodami a dokonca aj uhorkami.V marmeláde sa zložky vyberajú podľa individuálnych chuťových preferencií členov rodiny.

Príprava prísad

mäta sa musí najprv dobre umyť a triediť odstránením poškodených a vyblednutých listov.Ak sa používa odroda s lesklými listami, prach sa veľmi rýchlo potrasie.Ak sú listy listnaté, odporúča sa ich triediť a opláchnuť pod tečúcou vodou.

Na zimu sa dlho zbierali kvety a byliny.Mincovňa je už dlho známa svojimi liečebnými vlastnosťami, najmä zmierňuje bolesti hlavy, odstraňuje známky únavy a má pozitívny vplyv na imunitný systém.Spotreba môže poškodiť alergikov na túto aromatickú bylinu.

Video „Recept na mätovú marmeládu“

V tomto videu sa dozviete, ako pripraviť lahodnú marmeládu.

Recepty s postupnými pokynmi

Klasické

Na klasickéMalo by sa odobrať 120 g čerstvých lístkov mäty, 600 g cukru, 70 ml tekutého pektínu, 500 ml octu jablčného muštu, 250 ml filtrovanej vody a 2 kvapky zeleného potravinárskeho farbiva:

  1. Listy opláchnite a vysušte na site.Mierne si utrite ruky a nasekajte.Premiestnite suroviny na panvicu, zakryte granulovaným cukrom, dôkladne premiešajte a nechajte pôsobiť 30 minút.
  2. Pridajte vodu a ocot, dajte hmotu na malý oheň.Akonáhle sa objavia príznaky, že masa vrie, nalejte pektín a farbivo.
  3. Po jednej minúte vypnite oheň.Rozliatu hmotu prenikajte do tenkého plátna a nalejte do čistých plechoviek.Pod kryt položte list pergamenu, stočte sa.

S jahodami

Na uvarenie jahodovej marmelády potrebujete 1,1 kgcukor, 1 kg jahôd, 200 g lístkov mäty a 40 ml citrónovej šťavy:

  1. Jahody vložte do nádoby s vlažnou vodou, nechajte pôsobiť 15 minút.
  2. Bobule opäť opláchnite a vysušte.
  3. Ak narazia na veľké bobule, nakrájajte ich na niekoľko kusov tak, aby jahody boli približne rovnakej veľkosti.
  4. Do nádoby na varenie vložte cukor, citrónovú šťavu a jahody.Listy opláchnite, vypustite a nasekajte.Pridajte do hmoty, jemne premiešajte.
  5. Zakryte vekom, nechajte 12 hodín.Po naplnení zmesi dajte nádobu do ohňa a privarte ju.
  6. Zmes redukujte a varte ďalších 15 minút.Nechajte hmotu úplne vychladnúť a opakujte.Horúca jam nalejte do banky a zavrite.

S bazalkou

Ak chcete urobiť slané a zdravé ošetrenie, budete potrebovať 220 g čerstvých lístkov mäty, 400 g cukru, 90 g bazalky, 5 g kyseliny citrónovej a 300 ml vody.

Pokyn:

  1. Listy mäty opláchnite a osušte na uteráku.
  2. Vložte do nádoby, pridajte polovicu cukru a nechajte šťavu 5 až 6 hodín.
  3. Pripravte sladký sirup: zmiešajte vodu a cukor, zapálte malý oheň a získajte homogénnu hmotu.
  4. Hotový sirup nalejte do mätovej hmoty a nechajte opäť 6 hodín.
  5. Zmes sa povarí 8 minút a potom sa pridá jemne nasekaná bazalka.
  6. Potí sa ďalších 5 minút, vyberie sa z tepla a nechá sa 3 hodiny vychladnúť.
  7. Prechádza cez tenká fazuľa, varí sa a naleje do čistých nádob.
S citrónmi

Cukrovinky s citrónom sa skladajú z 1 kg granulovaného cukru, 2citróny, 500 ml vody a 250 g lístkov mäty.

Kroky na pečenie:

  1. Listy opláchnite, položte na uterák a vysušte.
  2. Jemne sekaná mäta.
  3. Citróny by sa mali po odstránení kostí ponoriť na 1 minútu do vriacej vody, rozotrieť a nasekať na kúsky.
  4. Zmiešajte citrusy a mätu, nalejte do vody a dajte zmes na sporák.
  5. Variť 15 minút po varení, nechajte 20 hodín v chladnej a tmavej miestnosti.
  6. Po určitom časovom období zopakujte tepelné spracovanie, vynechajte horúcu zmes cez 4 vrstvy gázy.
  7. Varte a nalejte do čistých pohárov.

S uhorkami

Voňavé látky a špeciality spôsobia uviaznutie mäsa,ktorý kombinuje mätu a uhorky. Na tento účel použite 500 gramov stredných uhoriek, 100 ml vody, 90 g mäty, 50 ml citrónovej šťavy, 20 g želé a 200 g cukru.

Proces varenia je nasledujúci:

  1. Opláchnite uhorky, vysušte a nakrájajte na plátky.
  2. Zakryte polovicou cukru, zamiešajte a nechajte pôsobiť 5 hodín.
  3. Listy mäty mleté, vložte do nádoby, pridajte vodu.
  4. Varte a nechajte pôsobiť 3 hodiny.
  5. Tara s uhorkami zapálenými, varte 20 minút od varu.
  6. Odstráňte tekutinu z mäty, nakrájajte listy v mixéri na svalnatý stav.
  7. Želé zmiešajte so zvyšným cukrom, nalejte do uhoriek, pridajte mätu a citrónovú šťavu.
  8. Variť 15 minút, hotová pochúťka by mala byť silná, podobne ako džem.
  9. Zhrnutie v bankách.

Je potrebné poznamenať, že pochúťka nebude taká bohatá, pokiaľ listy mäty nebudú spočiatku trvať na granulovanom cukre. Musíte tiež použiť mincovňu, ktorá bola odobratá najskôr 4 dni.

Iba čerstvé suroviny si zachovávajú všetky užitočné vlastnosti, ktoré zostávajú aj po tepelnom spracovaní.

V záujme maximálneho prínosu je lepšie zbierať rastliny od júna do júla.