Nezvyčajné a chutné recepty na uviaznutie

Rajské jablká, čínske ženy, rantki, raiki - takto vyzerajú dekoratívne jablká, podobné divo rastúcim mužom, z ktorých pochádzajú. Lahodný a zdravý konzervačný džem sa vyznačuje nielen svojou príjemnou vôňou, ale aj svojim veľmi krásnym vzhľadom.

Prípravné podujatia

Rovnako ako divé jablká, aj malý hmyz je malý, zelenkavo žltý, voňavý a s výraznou chuťou. Zrenia v septembri, nemôžu byť dlhodobo skladované, takže sa snažia okamžite recyklovať. Vyrábajú sa z ovocných nápojov, cukrovinky, ale najobľúbenejší je džem z celých jabĺk s chvostom, v zime sa jeho jediný vzhľad zahreje a poteší, nehovoriac o jemnej chuti. Teraz existujú odrody dozrievajúce v lete, príjemne v červenej farbe, ktoré tiež robia skvelý džem.

Na prípravu tohto dezertu sa nevyberajú iba celé neporušené ovocie s nedotknutou pokožkou. Ovocie sa dôkladne umyje, niekedy dokonca niekoľko hodín vopred namočí v studenej vode. Často sa odporúča užívať mierne nezrelé plody, aby sa presne zachovala ich integrita počas varenia. Odporúčajú sa príliš dlhé chvosty (stonky)znížiť o tretinu, ale nemusíte sa ich úplne zbaviť, inak sa polovica kúziel stratí.

Keďže jablká sú veľmi tvrdé, je potrebné ich pár minút vylúhovať, namočiť do vriacej vody a potom naliať studenou vodou. Na tento účel použite cedník alebo bielizeň (gázu).Môžete jednoducho naliať vriacu vodu, tesne uzavrieť vekom, počkať 3 minúty, vypustiť vodu (môžete ju použiť na prípravu sirupu), opláchnuť studenou vodou.

Ochladené jablká sa niekoľkokrát prepichnú ostrým dreveným špáradlom.Pri tomto postupe je nežiaduce používať kovové ihly, pokiaľ nie sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele.

Video „Ink zachováva atrament“

V tomto videu sa dozviete, ako doma doma uvariť chutnú jantárovú rajovú jabĺk.

Najlepšie recepty

Neexistuje žiadny recept na lahodný rajový džem, tu si môžete vybrať, experimentovať.Dezert z niektorých zdrojov bude chutný a voňavý, ale pridaním iného ovocia a korenia sa výrazne zmení chuť a aróma.

Jablká z celého raja

Ranetki, celé varené s chvostom, majú vynikajúcu chuť a vzhľad.Budú potrebovať:

  • 1 kg jabĺk;
  • 900 g cukru;
  • 1 pohár vody.

Aby sa ovocie udržalo celé, prípravok sa natiahne na niekoľko sedení:

  1. Sirup sa varí z cukru a vody, v ktorej sa pečú blanšírované jablká.
  2. Pripravené ovocie nalejte horúcim sirupom, jemne potraste miskou a nechajteúplné chladenie.
  3. Ochladená hmota sa pomaly zahreje do varu, varí sa najviac 5 minút a nechá sa stáť 12 hodín.
  4. ​​
  5. Opakujte postup dvakrát alebo trikrát.Naposledy sa džem robí až do varenia, položeného na sterilizované nádoby, zvinutý.

S pomarančmi a škoricou

Citrus a škorica zvyšujú obvyklú výhodu v marmeláde, rafinovanú chuťnový vkus.Na 1 kg jabĺk odoberte 800–900 g cukru, 2-3 pomaranče, 0,5 šálky vody, 1 tyčinku škorice:

  1. Pomaranče sa olúpajú z kože, rozdelia sa na plátky, plátky môžete dokonca nakrájať na polovicu,aby boli porovnateľné s malými jablkami.Sú umiestnené v panvici, naplnené vodou, niekoľko minút varené, aby zmäkli.
  2. Cukor sa pridáva do pomarančov, všetky kryštály sa úplne rozpustia.
  3. Jablká sa pridávajú k horúcej hmote, privedú do varu, odstránia sa z horúčavy a zostanú „do zajtra“.
  4. Jam sa môže variť okamžite, ale jablká sa môžu rozpadnúť.Aby sa tomu zabránilo, dezert sa varí niekoľko dní, nemali by ste ho ani miešať, je lepšie potriasť riadom.Škorica sa pridá v poslednej fáze.Potom dať do bánk, srolovať.

Vo viac variči s koňakom

Viac varič vám pomôže pripraviť pokrmy naraz.Na tento účel sa do misky vloží 1 kg pripravených košov, 900 g cukru, nekompletná pohárika vody, zapne sa režim „ochladzovania“ a nechá sa pôsobiť 2 hodiny.Bolo by dobré skontrolovať džem niekoľkokrát, jemne ho pretrepať alebo jemne premiešať.

Otvoreniepomalý sporák minule, musíte k hmote pridať 2 lyžice. l. koňak. Výsledok určite poteší novú príchuť.

S vlašskými orechmi v peci

Rúra sa môže zbaviť problémov a pomôcť udržať celé raki. Vezmite 1 kg jabĺk, pohár jadier vlašských orechov, pohár cukru, 1 stredne veľký citrón. Je potrebné zapnúť rúru, kým sa nezohreje na 250 ° C, variť sirup, dávať rozdrvené orechy, nakrájanú citrón a ranetu. To všetko sa varí 10 minút a potom sa prenesie do duseného mäsa, ale skôr do hlinenej misky a vloží sa do rúry.

Po varení hmoty sa teplota zníži na 100 ° C a pečie sa 3 hodiny. Výsledkom bude zlatý medový džem s originálnou chuťou a jemná aróma s citrusovou tónom.

Transparentná pochúťka

Čínsky džem bez pridania iného ovocia, varený v niekoľkých fázach, vyzerá dosť priehľadne. Ak však chcete dosiahnuť priehľadnosť nielen sirupu, ale aj samotných veľrýb, musíte použiť kyselinu citrónovú.

Z 1,5 pohára vody a 1 kg cukru sirup povarte, nalejte na pripravenú raki, pridajte čajovú lyžičku kyseliny citrónovej, pretrepte misku a nechajte hmotu vychladnúť. Potom budete musieť niekoľkokrát priviesť džem do varu pri slabom ohni a odložiť stranou, kým nevychladne. Hotová pochúťka poteší nielen zahustený sirup, ale aj priesvitné ovocie, akoby z vnútornej strany žiarila. Môžu byť bezpečnepoužívajú sa na zdobenie koláčov alebo pečiva, slúžia na smotanu na kávu.

Hlavnou vecou je udržiavať oheň pomalý, vyhýbať sa hrubému miešaniu lyžičkou, je lepšie pokrmy niekedy triasť.Plne pripravený džem v chladených obaloch, prikrytý vekom alebo pergamen.