Recepty pre chutné a zdravé tekvicové prírezy na zimu

Tekvica sa oceňuje ako droga a chutné ošetrenie.Na liečebné účely a na varenie použite dužinu, džús a semená ovocia.Ideálnym občerstvením je konzervovaná tekvica na zimu.Možnosti pre tieto polotovary môžu byť kandizované ovocie, džem, džem, „kaviár“, džem.
Obsah
  1. Nakladaná tekvica
  2. „Like ananás“
  3. V estónčine
  4. tekvica v pomarančovej marináde
  5. Video „Nakladaná tekvica s medom“ [
  6. Kandizované ovocie
  7. Slané občerstvenie
  8. S baklažánmi
  9. Nakladaná tekvica
Nakladaná tekvica

Tekvica je vitamín, výživná strava.Pre konzervovanie je lepšie zvoliť odrody s malými plodmi.

„Ako ananás“

Chuť tejto misky je originálna, svetlá, podobná ananásu.Perfektný ako dezert, ktorý ocenia všetky domácnosti.

Požadované výrobky:

  • tekvica - 1 ks;
  • granulovaný cukor - ½ šálky;
  • citrón - 3 až 4 plátky;
  • voda - 500 ml;
  • 0,5 lyžičky.mletý zázvor a škorica;
  • kyselina citrónová - ½ lyžičky.

Pokiaľ ide o varenie:

  1. Pripravte sladkú zrelú tekvicu.Odrežte kôru, vyberte buničinu zo semien.
  2. Zelenina nakrájajte na stredné kocky alebo tyčinky.
  3. Varte sladký sirup z vody a cukru.Priveďte do varu, pridajte korenie, citrón a kyselinu.
  4. Vyberte marinádu z taniera.
  5. Zeleninové kocky vložte do marinády, nechajtemarinovať 4-6 hodín.
  6. Tekvicu uvarte v marináde 7 minút.
  7. ​​
  8. Pripravenú misu konzervujte a odložte na uskladnenie.

V estónčine

Recept je v Estónsku veľmi obľúbený.Občerstvenie má slanú, nezvyčajnú chuť.

Zloženie:

  • tekvica - 1 kg;
  • cukor - 1,5 šálky;
  • Jablčný ocot - 5 lyžíc.l.;
  • karafiát - 8 palíc;
  • nové korenie - 6 hrachu;
  • škorica - 1 palica;
  • voda - pol litra;
  • zázvor;
  • muškátový oriešok - štipka.

Krok za krokom:

  1. Po vyčistení nejedlých častí nakrájajte tekvicu na kocky alebo na malé kúsky.
  2. Pripraviť sirup: rozpustiť cukor vo vode, naliať ocot.
  3. Do marinády pridajte kúsky zeleniny a nechajte ich cez noc.
  4. Pridajte korenie na panvicu a varte asi 10 minút po varení.
  5. Vyberte korenie a rozkrájajte plátky zeleniny v bankách.

tekvica v pomarančovej marináde

Z nezvyčajnej kombinácie výrobkov sa pripravuje chutné a svieže občerstvenie.Na zachovanie úrody letných odrôd tekvica.

Výrobky:

  • tekvicová buničina - 1 kg;
  • veľká oranžová - 1 ks;
  • voda - 1 l;
  • ocot (30%) - 150 ml;
  • cukor - 200 g;
  • Karafiát - 4–5 kusov;
  • škorica - 1 ks.

Príprava:

  1. Dužinu ovocia nakrájajte na malé kúsky.
  2. Vytlačte šťavu z citrusov.
  3. Do nádoby nalejte vodu, pridajte cukor, korenie, pomarančový džús a ocot.
  4. Nechajte variť, pridajte tekvicu.
  5. Varte 10 minút za pomalého miešania.
  6. Usporiadajte poháre a zákruty vyberte na zimné skladovanie.

Video „Nakladaná tekvica s medom“

Z tohto videa sa dozviete recept na lahodnú tekvicu s medom.

Kandizovaný tekvica

Ovocie tekvica sa podobá zlatým marmeládam, ktoré budú lietať rýchlo a veselo z každodenného stola.

Na varenie budete potrebovať:

  • 400 g surovej tekvice;
  • 1 šálka cukru;
  • pol citróna;
  • škoricové tyčinky;
  • ½ šálky vody;
  • 2 lyžice. l. práškový cukor.

Dodržiavajte túto postupnosť krokov:

  1. Pri pomarančovej kôre zeleniny vyberte semená nakrájané na kocky 2 až 2 cm.
  2. Dajte tekvicu do hrnca, zakryte cukrom, pridajte šťavu a citrónovú kôru.
  3. Pripravenú hmotu vložte do chladničky cez noc.
  4. Dajte panvicu na sporák, pridajte vodu, obsah varte trikrát po dobu 5 minút.
  5. Ovocné kocky zložené na site na stohovanie sirupu.
  6. Predhrejte rúru a nastavte teplotu na 35–40 ° C. Položte kúsky na fóliu, usporiadajte na plech, nechajte sušiť 4 hodiny.
  7. Kandizované ovocie posypeme práškom a podávame.

Slané občerstvenie

Okrem sladkých polotovarov je tekvica veľmi chutná vo forme ľahkých šalátov.

S baklažánmi

Suroviny na obstaranie:

  • 2 kg tekvicovej buničiny;
  • 3 kg baklažánu;
  • 5 kg paradajok;
  • 1 kg bulharského korenia;
  • 300 g cesnaku;
  • pol litra rastlinného oleja;
  • 6 lyžíc. l. cukor;
  • 100 g soli;
  • 120 ml octu (6%);
  • mletá mletá červená paprika;
  • greeny - podľa chuti.

Kroky varenia:

  1. Nakrájajte mäso rastliny na plátky.
  2. Pepř, opláchnite, odstráňte semená, nakrájané na kúsky.
  3. Opláchnite baklažány a nakrájajte taniere.
  4. Prejdite paradajky a cesnak cez mlynček na mäso.
  5. K náplni sa pridá olej, zelenina, cukor, korenie, soľ,
  6. Paradajkovú omáčku povarte, do nej nalejte pripravenú zeleninu.
  7. Varte 1 hodinu pri nízkej teplote.
  8. Vložte hmotu do pripravenej nádoby a zatvorte sterilizované viečka.
  9. Po dni je zber úrody pripravený na zimu.

Nakladaná tekvica

Solenie morenej tekvice je veľmi ľahké.

Zložky:

  • tekvica - 1 ks;
  • soľ - 50 g;
  • paprika - 1 ks;
  • voda - 1,5 litra.

Ako variť:

  1. Zeleninu umyte, nakrájajte, vyberte semená, odstráňte pokožku.
  2. Vláknina na kocky. Po dobu 5 minút blanch vo vriacej vode.
  3. Kocky vložte do misky s veľkými okrajmi.
  4. Pripravte soľanku z vody, papriky, soli.
  5. Slanina nalejte tekvica. Dajte útlak a nechajte ho niekoľko dní variť pri izbovej teplote.
  6. Obrobok skladujte na chladnom mieste.

Z tekvice môžete uvariť veľa chutných, zdravých a zdravých jedálOriginálne jedlá: polievky, kastroly, obilniny, palacinky, dezerty, omáčky.Veľmi chutná je tekvica nakladaná „v kórejčine“.Zelenina by sa mala nakrájať na tenké rezance pomocou strúhadla s kórejskou mrkvou.Špecialitou jedla je to, že marinovanie v chladničke trvá iba 4 hodiny.

Aká je kombinácia tekvice:

  • zelenina, huby;
  • mäso, hydina;
  • čerstvé a sušené ovocie.

Funguje dobre s ryžou a proso - z tejto kombinácie si môžete pripraviť vynikajúcu mliečnu kašu pridaním kúskov pražených orechov, jabĺk a sušených marhúľ.

​​

Nakladaná zelenina je najlepšou prílohou pre mäso.