Najlepšie recepty na broskyňový džem s plátkami a prísadami

Mäkká štruktúra voňavých broskýň umožňuje využívať tieto normalizujúce sa metabolizmus, posilňovať srdce a krvné cievy, stimulovať mozgovú aktivitu a zmierňovať nervové napätie v čerstvom ovocí, ako aj vo forme zimných prípravkov. Broskyňový džem má vysoký obsah kalórií. Aby to bolo užitočnejšie a výživnejšie, dajte menej cukru.

Príprava prísad

Na varenie pochúťky pomocou jednoduchého receptu je potrebné vybrať mierne zrelé a husté ovocie, ktoré sa používa celé, rozdelené na polovicu alebo kúsky. Broskyňová pochúťka sa vyrába z malého ovocia, ak ich chcete uvariť celé.

V prípade tvrdého ovocia sa vyžaduje blanšírovanie - nechajú sa 5 minút vo vriacej vode, potom sa prepichne špáradlom, aby sa zabránilo praskaniu. Predlúpaná kôra sa odstráni a kosť sa odstráni, na minútu sa vloží do vriacej vody a namočí sa do roztoku kyseliny citrónovej, aby nestmavla.

Aby sa džem nezrážal, musí sa kontrolovať množstvo granulovaného cukru.Ak sa ukáže, že ovocná hmota je tekutá, a ja chcem získať dezert, ktorý má konzistenciu ako hustý džem alebo džem, potom misku znovu uvarte.

Video Peach Jam

Z tohto videa sa dozviete, ako ľahko pripraviť chutné broskyne.

Jednoduché recepty

Príprava jedla na zimu podľa našich receptov nezaberie príliš veľa času a výsledok poteší každú hostiteľku.

„Päť minút“

Krájané broskyne v hotovom jedle z dôvodu minimálneho spracovania si zachovajú maximum užitočných látok.Bude to trvať 1 kg dierovaného ovocia, 1,5 kg granulovaného cukru a 1 šálka vody.

Nasekané ovocie zaspáva na panvici alebo umývadle, varí sirup z cukru a vody a naleje naň ovocie.Potom nalejte sirup späť, povarte, odstráňte penu a znovu nalejte ovocnú zmes.Po tretíkrát sa môže hotový broskýňový cukor baliť do sterilných pohárov a odosielať do infúzie v prikrývke.

V plátkoch

Podľa receptu sa dezert varí vo svojej šťave, nemusí sa variť trikrát, varený na miernom ohni,plnené do horúcich pohárov.Trvá 1 kg ovocia, 0,8 kg cukru, pol plátku citrónu a 1 vanilkový struk, ale nie nevyhnutne.

Po umytí a vysušení sa silné a nezrelé broskyne nakrájajú na plátky, umiestnia sa do medenej alebo smaltovanej misky, nalejú sa vrstvy cukru a nechajú sa uvariť 2 hodiny.Ak je veľa šťavy, varte a varte ďalej na miernom ohni nie dlhšie ako 30 minút, premiešajte drevenou špachtľou a odstráňte penu.

S kameňmi

Sladkosť sa vyrába z celých drobných plodov v množstve 1 kg.s prídavkom 0,8 kg cukru.

Ovocie stačí iba opláchnuť vodou z kohútika, prepichnúť ho na niekoľkých miestach špáradlom, vložiť do veľkej nádoby - misy alebo panvice, pridať granulovaný cukor a nechať asi 4 hodiny.

Potom by sa sladká hmota, ktorá začala šťavu, mala variť pri nízkej teplote, doba varenia je do 2,5 hodiny.Výslednú pochúťku je teraz možné položiť na sterilné poháre a odoslať do skladu.

S nektárinkami

Nezabudnite vyskúšať výrobu najchutnejších džemov vyrobených z nektáriniek v tandeme s broskyňamizima, na ktorú potrebujete 800 g nektáriniek a 700 g broskýň.Pripravte tiež 1,2 kg cukru, 60 ml citrónovej šťavy a 225 ml vody.

Šupka sa odstraňuje z tvrdých zrelých broskýň a postup sa môže uľahčiť umiestnením do vriacej vody na 2 minúty.Broskyne a nektárinky by sa mali nakrájať na kúsky a odstrániť kosti.Sirup z cukru a vody s citrónovou šťavou sa zahreje na teplotu najmenej 38 ° C.Ovocie sa umiestni a trvá na ňom 20 minút, sladká hmota sa varí a nechá sa 24 hodín prikrytá gázou.

Tepelné spracovanie sa vykonáva tretíkrát pred vznikom bublín, zmes sa potom varí ďalších 8 až 10 minút.Ošetrenie môže byť balené do plechoviek, zrolované a po ochladení ochladené na skladovanie na tmavom chladnom mieste.

V nádobe na krk

Zaujímavé verzie obľúbených detských dobrôt sa získavajú pri varení v domácich spotrebičoch.- napríklad pomalý sporák.Pokúste sa urobiť broskyňový dezert s obsahom 1,6 kg ovocia a 5 pomarančovďalších 1,25 kg cukru a 120 ml vody.

Pripravte broskyne: umyte, vysušte, parte vriacou vodou a odstráňte šupku. Nakrájajte na polovicu a vyberte kosti. Olúpajte citrusové plody odstránením bielych vrstiev a ich rozdrvením na kocky. Vložte ovocnú hmotu do misky zariadenia spolu s cukrom a vodou a nastavte režim „Dezert“. Po 10 minútach sa zmes zmieša a potom sa pripraví ďalších 1,5 hodiny.

Občerstvenie sa vo fľašiach stále zohrieva v sterilných a teplých plechovkách. Vynikajúcu sladkosť, konzistenciu trochu ako cukrovinky, je možné vyrobiť aj v pekárni.

Vaša rodina určite poteší broskyňový dezert vyrobený iba z týchto druhov ovocia, ako aj s pridaním iného ovocia alebo voňavých korenín (klinčekov, škorice alebo šafranu), varených v peci alebo pomocou kuchynských spotrebičov.