Klasické a diétne recepty na jablkový džem

Šťastní majitelia aspoň jedného jablone sú nútení doma spracovávať veľké množstvo jabĺk, pripravovať šťavu, džem, džem, džem, marmeládu na zimu. Apple jam je dobrý pre svoju ľahkú prípravu a univerzálnosť.

Príprava prísad

Džem sa vyrába z jabĺk, cukru a vody a dá sa variť z ovocia akéhokoľvek druhu, akéhokoľvek stupňa zrelosti, s použitím dokonca dozretého a spadnutého zo stromu.

Jablká sa dôkladne umyjú tečúcou vodou s použitím kefy na zvláštne príležitosti, potom sa odstráni stred semien a olúpa sa koža. Čistenie by sa nemalo vyhodiť, pretože okrem živín obsahujú veľké množstvo pektínu, ktorý dáva dezertu hustú konzistenciu.

Ako urobiť odvar z čistenia je ľahké uhádnuť: naleje sa do vody, varí sa 12 - 15 minút, filtruje sa, potom sa odvar vyrobený týmto spôsobom používa na varenie hlavného jedla.

Lúpané jablká sú drvené, dajú sa jednoducho krájať, mleté ​​alebo nastrúhať. Mixér sa zvyčajne používa, keď je ovocie už zmäknuté, predtým, ako uvaríte, kým nie je pripravené.

Ak ide o varenieiné ovocie sa používa v džeme, kosti sa z nich vyberú a citrusové plody sa stále čistia od bielej fólie, aby sa predišlo zbytočnej horkosti.

Video „Recept na jablkový džem bez konzervačných látok“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť lahodný a zdravý jablkový džem bez konzervačných látok.

Recepty

Pravdepodobne každý vie, ako vyrobiť klasický jablkový džem, každá žena v domácnosti má recept zdedený po babičke.Ale veľa ľudí rád experimentuje a jablká - veľmi obohacujúci materiál, sú dokonale kombinované s iným ovocím, rôznymi koreniami.Okrem toho v našich kuchyniach existuje nová technika, ktorá na jednej strane uľahčuje prácu a na druhej strane mení chuť obvyklých dezertov.To všetko inšpiruje, chcem pripraviť džemy vyrobené podľa nových receptov na zimu.

Jednoduché

Najjednoduchší tradičný džem sa vyrába z jabĺk všetkých odrôd.

  • 1 kg pripravených olúpaných jabĺk;
  • 0,5–1 kg cukru (v závislosti od sladkosti ovocia a preferencií hostesky);
  • 1,5 pohára vody.
  • ​​

Rozdrvené ovocie sa vloží do nádoby na varenie, cukor sa naleje zhora a vyleje sa vývar pripravený z čistenia.Pri miernom zahrievaní rozpustite cukor a dajte hmotu do varu.Potom znížte teplo, varte asi 30 minút pri nízkej teplote do takého stavu, že sirup zhoustne a plátky jabĺk sú priehľadné.

Čas varenia závisí od odrody jabĺk a stupňa zrelosti.Takže biela náplň sa rozpadne za 20 minút aAntonovka bude musieť variť najmenej 40 minút. Aby dezert zo sladkých jabĺk nebol sladký, odporúča sa pridať 2-3 zelenkavé ovocie alebo šťavu z polovice citróna.

Banky sa musia pripraviť vopred ich sterilizáciou akýmkoľvek spôsobom - na paru, v peci alebo mikrovlnnej rúre.Horúci džem sa ukladá do pohárov a krytov roliek.

so ​​slivkami

Kyslá, príjemná aróma a jasnejšia farba dodá dezert slivku. Na 1 kg pripravených jabĺk odoberte 1 kg sliviek, 1 kg cukru, 1,5–2 pohára vody.

Brúsené ovocie sa vloží do misy, ktorá je pokrytá cukrom, pridaná voda (alebo odvar z jabĺk), zapálená. Po varení vyberte penu, premiešajte, varte, kým nie je uvarená. Zmäknuté ovocie je možné rozdrviť pomocou mixéra a potom variť ďalších 5 minút, ak chcete získať úplne homogénnu hmotu.

Aby ste skontrolovali pripravenosť džemu, musíte dať na tanierik lyžicu dezertu a potom držať okraj lyžice uprostred - ak je drážka, je čas vypnúť oheň a položiť na nádoby.

S vanilkou a škoricou

Pridanie vanilky a /alebo škorice pomôže diverzifikovať lahôdku z jabĺk. Škorica je veľmi organická s jablkami a vanilka je pred ochutnávkou spojená s chutným sladkým dezertom.

Štipka vanilky sa upúšťa 5–10 minút pred koncom varu, ale potom môžete dať aj mletú škoricu, alebo môžete hodiť celú palicu od samého začiatku, uvariť ju celou hmotou abalenie bolo odstránené.

Tieto koreniny zvyčajne spôsobujú pocit sladkosti, takže cukor sa ukladá o niečo menej ako bez nich.Citrónová alebo pomarančová kôra dodá veľmi príjemnú arómu, pridáva sa od začiatku varenia.

V pekárni chleba

Moderní pekári chleba majú režim „Jam“, mali by ste ho určite použiť.Do formy stačí dať 0,5 kg nasekaného ovocia, 1 šálku cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, vložiť formu do jednotky, zapnúť režim na 1,5 hodiny.Potom môžete formulár s hotovým dezertom vybrať a dať do pohára.

V prípade viacvrstvového zásobníka

Viacvrstvová misa by sa mala plniť najviac na 5 litrov.Šálka ​​Redmond môže dať 700 g jabĺk, 400 g cukru, 1 pohár vody.Pomalý sporák sa uvedie do režimu „rýchleho ochladzovania“ na 1 hodinu, potom ďalších 15 minút pre režim pečenia sa ventil na uvoľňovanie pary otvorí alebo úplne odstráni, ak existuje takáto príležitosť.Počas tejto doby je potrebné penu niekoľkokrát otvoriť, skontrolovať, premiešať a odstrániť.Stále pripravený hotový džem v pripravenej nádobe, pevne uzavretý.

Bez cukru

Nie všetci ľudia môžu jesť veľa cukru, ale chutné a veľmi zdravé jablkové džemy, najmäv zime bude mať úžitok pre všetkých bez výnimky.Preto sa môže variť úplne bez cukru.Na tento účel nalejte 1 kg jabĺk 200 ml vody, povarte do mäkka, prefúknite sitom a potom povarte, kým nezhustne v pomalom ohni.

Horúca hmota sa ukladá do pohárov zakrytýchviečka umiestnené vo veľkej nádobe s horúcou vodou, siahajúce po boky „k ramenám“, sterilizované vo vriacej vode po dobu najmenej 20 minút, potom viečka prevráťte a vyčistite na uskladnenie.Odporúča sa položiť uterák na dno hrnca pod poháre, ale čo je najdôležitejšie, uistite sa, že voda nie je chladnejšia ako poháre džemu.

Tieto príklady samozrejme nevyčerpávajú zoznam možných možností.Veľmi chutný džem sa získava z ovocia, ktoré dozrieva súčasne s jablkami, je varené s marhuľami, broskyňami, hruškami.

Brusnica obyčajná dodáva jamovi zaujímavú horkosť, jemnosť je pomarančová a aróma je obohatená mätou, badyánom, cherry listami.

Pomaranč sa delí na plátky, biely biely film, nakrájaný na kúsky, porovnateľný s jablkom, od začiatku varený.Čerešňové listy sa hodia 15 minút pred koncom varenia a potom sa odstránia.