Recepty na chutný tekvicový džem s jablkami

tekvicový džem s jablkami je jednou z neobvyklých variácií tejto pochúťky. Ak chcete, aby bol džem jemný a zdravý, mali by ste uprednostniť dezertné odrody tekvice. Potom bude rovnako chutné ako džem, ktorý sme všetci vyskúšali v detstve.

Prípravné podujatia

Ovocie si vyberajú sladké, kyslé. Množstvo cukru sa môže zmeniť podľa vášho uváženia. Okrem toho môžete použiť nielen obyčajný cukor, ale aj trstinový cukor alebo vanilkový cukor.

Varenie vanilkového cukru je jednoduché. Ak to chcete urobiť, jednoducho vložte vanilkový lusok na jeden týždeň do balenia cukru.

Ak chcete zatemniť sladkú chuť, do džemu môžete pridať citrónovú alebo pomarančovú kôru.

Video „Recept na tekvicu a jablkový džem“

Z tohto videa sa dozviete vynikajúci recept na džem z tekvice a jabĺk na zimu.

Recepty s postupnými pokynmi

Ďalej sa pozrieme na rôzne recepty na výrobu tekvicového džemu s jablkami.

Klasický

Klasický recept na tekvicový džem z jahôd je vynikajúcou prípravou na zimu, ktorú zvládne aj nováčiková hosteska.

Na varenieBudú potrebné tieto zložky:

  • ošúpané tekvice - 1 kg

  • ošúpané jablká - 1 kg

  • granulovaný cukor - 1 kg

  • citrón - 1 ks.

    ​​
  • voda - 2 šálky.

Najskôr musíte umyť tekvicu, jablká a citrón.Môžete nakrájať na malé kúsky a môžete strúhať na hrubom strúhadle.Potom nalejte do panvice s vodou, privarte k varu.Nalejte cukor, ale nie všetky, ale polovicu celkového množstva.Po rozpustení cukru povarte ďalších 10 minút.Teraz môžete do cukrového sirupu načítať hlavné prísady.Vytlačte citrónovú šťavu.Pomaly za stáleho miešania počkajte, kým sa prísady neusadí, a povarte ďalších 5 minút.Odložte na 6 hodín.

Po uplynutí tejto doby džem uvarte ďalších 7 minút a nechajte variť.Odložte na 5-6 hodín a ešte dvakrát varte 15 minút.Mali by existovať tri prístupy.Stanovenie pripravenosti je jednoduché: horúci sirup musíte kvapnúť na studený nôž - ak sa kvapka nerozšíri, je džem pripravený.

Čas prípravy: 1 hodina

S citrónmi

Jams jablkami, tekvicou a citrónmi - to je vynikajúca voľba domáceho dezertu.

Na prípravu zoberte:

  • tekvica - 400 g;
  • jablká - 400 g;
  • citrón - 1 ks;
  • granulovaný cukor - 800 g.

Tekvicu nakrájajte spolu a odstráňte všetky semená a mäkké vlákna, ktoré obsahuje, a potom nakrájajte šupku.Nakrájajte tekvicu na malé kocky a vložte do hrnca.Jablká je tiež potrebné vyčistiť a jadro odstrániť, semená.Potom budete potrebovaťnakrájajte ich a nalejte do panvice, kde bude uvarený džem. Nalejte cukor a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte pôsobiť pol hodiny, aby ste vytvorili šťavu a rozpustili cukor.

Teraz musíte položiť panvicu na kachle a uvariť budúcu jam po dobu 40 minút. Ak sa v procese varenia vyparí veľa vody, je lepšie pridať prefiltrovanú teplú vodu. V takom prípade, ak sa zložky stanú priehľadnými, môžete použiť mixér na zbrúsenie všetkého do jednotného stavu. Najlepšie je použiť mixér ponorného typu. Výstupom bude hustá zmes, podobná uviaznutiu.

Teraz prišiel na rad citrón. Šťavu je potrebné vylisovať a najlepšia strúha je najlepšie. Ale celý citrón už to nestojí - dosť ⅓. Citrónovú šťavu vytlačte do džemu a varte ďalšiu minútu. Odstráňte z tepla a ochladte.

S hruškami a orechmi

Na výrobu chutného džemu z hrušiek a orechov pripravte tieto výrobky:

  • hrušky - 2 ks;
  • 76) jablká - 500 g; 77) lúpaná tekvica - 500 g;
  • drvené orechy - 2 lyžice. l.;
  • cukor - 1 kg;
  • voda - 250 ml;
  • vanilín - podľa chuti.

Technológia varenia:

  1. Rozdeľte tekvicu na malé, rovnomerné kúsky. Nalejte cukor, premiešajte a vložte do chladničky cez noc.
  2. Predbežné zakrytie veka.
  3. Hrušky a jablká ošúpané a šúpané, nakrájané na plátky.
  4. Pridajte do tekvica nasekané ovocie, nakrájané orechy a varte na miernom ohni.
  5. Hneď ako sa v budúcnosti uviazne, nádobu vyberte zo sporákavrie.
  6. Nedotýkajte sa džemu 3 hodiny, nechajte ho vychladnúť.
  7. Potom znova povarte a nechajte vychladnúť. Opakujte dvakrát.
  8. Po štvrtýkrát môžete pridať kocky citróna, trochu vanilky.
  9. Nalejte džem do pohárov a zrolovať.

S kakaom

Na varenie budete potrebovať:

  • cukor - 750 g;
  • 500 g tekvicovej buničiny;
  • 250 g kyslých sladkých jabĺk;
  • tmavé kakao - 75 g;
  • 1 kvapka oleja mäty;
  • sušená mäta - 2 lyžičky;
  • 35 ml vanilkového likéru alebo brandy.

Ako uviaznuť:

  1. Vezmite jablká a olúpajte ich, nakrájajte na kocky. Odrežte tiež tekvicu. Všetky kombinujú a prikryjú cukrom.
  2. Pridajte špecifikované množstvo vanilkovej tinktúry. Zamiešajte a dôkladne nalejte. Počkajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Položte sporák do varu po dobu 1 minúty. Odložte a uviaznite.
  4. Tento postup opakujte ešte dvakrát.
  5. Po tretíkrát vyberte kúsky z výsledného sirupu a dočasne ich preneste do samostatného kontajnera.
  6. Kakao pridajte sušenú mätu a premiešajte. Pridajte túto zmes do sirupu, ale buďte veľmi opatrní. Porazte mixérom alebo mixérom.
  7. Variť a nechať stáť 2-3 minúty na miernom ohni za miešania špachtľou.
  8. Naplňte predtým rozložené kúsky tekvice a jabĺk a varte 1 minútu, potom pridajte 1 kvapku oleja mäty piepornej. Všetko mix, nalejte do banky.

S mandľami

na výrobu tekvicového a jablčného džemu s mandľami je potrebné pripraviť tieto jednoduché prísady:

pomaranče - 2 ks;

olúpané mandle - 100 g;

jablká - 3 ks;

tekvicová buničina - 1 kg;

cukor - 1 kg.

Technológia varenia:

  1. Ovocie nakrájajte na plátky a nakrájanú tekvicu. Zmiešajte všetko.
  2. Mandle namočte do vody po dobu 20 minút. Potom odstráňte z mandlí kožu a nakrájajte jadro nožom.
  3. Jablká a tekvicu rozmixujte do hladkého stavu. Pridajte pomarančovú kôru a jemne nasekané mandle.
  4. Naplňte cukor a premiešajte.
  5. Nasaďte sporák a varte dovtedy, kým nie je hustý džem.
  6. Potom vyberte panvicu zo sporáka. Ochladzujte a hrnte poháre na banky. Túto pochúťku môžete tiež uložiť v chladničke pod vekom kapary.