Vybrané recepty na ľahkú prípravu repy na zimu

Cukrová repa alebo repa je zelenina s veľkým množstvom vitamínov a prospešných stopových prvkov.Koreňová plodina má čistiaci účinok na telo a aktivuje činnosť mozgu.Táto zelenina je zdrojom vitamínu C, a preto je schopná pomôcť pri oslabení imunitného systému.Aby sa zachovali prospešné vlastnosti cukrovej repy, stočí sa do pohárov.Konzervovaná repa na zimu je pomerne jednoduchá.Dôkazom toho sú recepty uvedené v tomto článku.

Nakladaná repa

Zima je obdobím, keďBlenheim repa bude prínosom pre telo.Existuje veľa spôsobov nakladania koreňovej zeleniny.Zostáva nezmenené, že aj v tomto stave sa zachovajú prospešné vlastnosti zeleniny.Jedlá z nakladanej repy sú teda nielen chutné v domácom štýle, ale sú mimoriadne užitočné.Okrem hlavnej funkcie - čistenia má omladzujúci účinok na organizmus, stabilizuje tráviaci trakt.a dokonca predlžuje životnosť!

Nuž, späť k gastronomickým výhodám repy. Hlavná vec je univerzálnosť. Koniec koncov ho možno použiť nielen ako prísadu do všetkých druhov šalátov, ako je napríklad vinaigrette, ale aj ako nezávislé jedlo alebo občerstvenie.

S cibuľou a medom

Budete potrebovať:

  • červená repa;
  • cibuľa;

Výroba marinády:

  • jablčný ocot - 100 ml;
  • med - 100 g;
  • soľ - 15 g;
  • obľúbené korenie - podľa chuti.

Najskôr dôkladne umyte repu a odlupujte. Potom nakrájajte zeleninu na polovicu a potom na tenké taniere. Pokračujeme v príprave soľanky. Aby ste to dosiahli, musíte kombinovať uvedené zložky a ako ich zmiešať. Teraz nalejte výslednú hmotu do nádoby na repu a povarte ju asi 5 minút. Potom zeleninu premiestnite do pohárov a striedajte ju s cibuľovými krúžkami. Pošlite zvyšnú marinádu do pohárov.

Prejdeme k sterilizácii.Malo by sa pamätať na to, že 0,5 l nádoby by sa mali sterilizovať 10 minút a objem 1 liter by mal byť najmenej 15 minút.

V poľštine

Zložky:

    67) koreň chrenu - 25 g; 68. červená repa - 2 kg;
  • cukor - 100 g;
  • voda - 250 ml;
  • kyselina citrónová - 20 g;
  • soľ podľa chuti.

Premytú koreňovú zeleninu položte na miernu teplotu a varte, kým sa neuvarí. Po vychladnutí odlepte brúsny papier a nastrúhajte ho. Chrenový koreň sa musí rozdrviť na kašukonzistencie.Pomôže vám to spracovať ho pomocou mlynčeka na mäso.Pripravte soľanku: citrón rozpustite vo vriacej vode, pridajte cukor a soľ.Nalejte zeleninu s výsledným roztokom a rozdeľte cez banky.V tomto prípade by sa 0,5-litrové nádoby mali sterilizovať 15 minút a 1 liter - 25 minút.

S umývadlom

Budete potrebovať:

  • buriak - 15 kg;
  • slivky - 1 kg;
  • jablková šťava - 1,5 l;
  • cukor - 1,5.
  • soľ - 1,5 art.l.;
  • Karafiát - 5 ks.

Chrobáka sa pripravuje predbežným zváraním, olúpaním a rozrezaním na plátky.Slivky umyte oddelene od kameňa.Naplňte nádoby vrstvou zeleniny, striedajte plátky repy slivkou.Nezabudnite na cvok!Ďalej musíte uvariť marinádu.Cukor a soľ sa rozpustia v jablčnej šťave, povarte.Výsledná soľanka sa rozdelí do pohárov a uzavrie sa vekom.Sterilizácia spojov by mala byť najmenej 20 minút.

Celé

Celá konzervovaná repa je jednoduchá, ale chutná a zdravá počas zimy.obdobie.

Pripraví sa:

  • malé hnedé čiapky - 1 kg;
  • korenie - 5-10 kusov;
  • voda - 2 l;
  • soľ - 30 g;
  • granulovaný cukor - 40 g;
  • ocot - 200 ml.

Pred konzervovaním koreňovej zeleniny sa musí variť.Potom sa zbavte kôry a šírte čisté ovocie v bankách.Tam tiež posielať predvarené marinády.Nádrže so soleným buryakom by mali byť sterilizované počas 25 minút, potom ich utiahnite viečkami.vďakazachovanie integrity konzervovaného ovocia zostáva maximom živín.

repa červená

Požadované prísady:

  • cibuľa - 1,5 kg;
  • paprika - 500 g;
  • paradajky - 1 kg;
  • cesnak - 150 g;
  • repné ovocie - 3,5 kg;
  • mrkva - 1 kg;
  • kyselina octová - 200 ml;
  • soľ - 150 g;
  • cukor - 350 g.
  • greeny - 300 g;
  • slnečnicový olej - 370 ml;

Najskôr pripravte paradajky. Musia sa dôkladne umyť a rozdrviť pomocou mixéra do drsného stavu. Uprednostňujte zeleninu, cibuľu a pažítka, jemne nasekajte a nastrúhajte repu a mrkvu. Pepř jemne rozdrvte. Vo veľkej mise premiešajte všetky ingrediencie a starostlivo ich skombinujte do homogénnej hmoty. Pridajte soľ, granulovaný cukor, olej a ocot. Varená hmota by sa mala marinovať 2 hodiny, aby sa zvýraznila repná šťava. Doplnenie soli do cvikly a boršču vám v budúcnosti umožní ušetriť značné množstvo času. Okrem toho udržiava cukrovú repu najlepším možným spôsobom.

Video „Zriedkavý recept na zber repy na zimu“

V tomto videu sa naučíte, ako pripraviť zimnú repu na vynikajúcu repu.

Nakladaná repa

Ak chcete mať k dispozícii sklad vitamínov a stopových prvkov - nakladanú repu, ktorá vám pomôže! Tento produkt si zachová maximálne množstvo užitočných látok, aj keď ho v ňom môžete konzervovaťjar. Okrem priaznivých účinkov na organizmus vám slaný buryak ušetrí aj skvelý čas. Koniec koncov, po zrolovaní koreňovej plodiny na zimu si nemôžete robiť starosti s varením borschtu, mlynčekov na červenú repu, rôznych občerstvení a dokonca aj sendvičov.

Nakladaná repa s paradajkami

Na prípravu potrebujete:

  • cibuľa - 1,5 kg;
  • paradajky - 1 kg;
  • mrkva - 1,5 kg;
  • malá repa - 3,5 kg;
  • rastlinný olej - 3 lyžice;
  • kyselina octová - 4 lyžice. l.;
  • soľ - 3 lyžice. l.

Nastrúhajte repu a mrkvu. Jemne nakrájajte cibuľu a spracovajte paradajky pomocou mlynčeka na mäso. Pripravenú zeleninu vložte do panvice, nalejte ocot a olej. Varte na miernom ohni 50 minút. Dusená zelenina sa presunie do pripravených pohárov, sterilizuje sa 20 minút.

S kapustou

Budete potrebovať:

  • kapusta - 3 kg;
  • repa - 3 kg;
  • cesnak - 40 g;
  • korenie - 1 lyžička;

V prípade soľanky:

  • repná šťava - 1 l;
  • voda - 3 l;
  • soľ - 80 g;
  • cukor - 4 lyžičky;
  • bobkový list - 5 ks.

Recyklovať repné ovocie pomocou odšťavovača. Zostávajúce - nakrájané na plátky. Kapusta nakrájaná na stredné kúsky. Listy kapusty položte na spodok hrnca. Cesnak premiešaný cez lis s korením. Nalejte kapustu do nádoby. Tam pošlú repu. Nakladajte uhorky. Pridajte do nej šťavu z červenej repy a hmotu nalejte do kapusty s červenou repou.Špičková kapacita musí byť stlačená niečo ťažkým. Proces fermentácie bude trvať asi týždeň. Teplota v miestnosti by nemala prekročiť 23 ° C. Pripravenosť desiatu závisí od chuti. Soľ možno položiť na stôl ako prílohu pre mäso alebo ryby.

Prázdne miesta bez sterilizácie

Ak chcete ušetriť čas a pripraviť vynikajúcu ochranu na zimu, existuje skvelá možnosť - nakladaná zelenina bez sterilizácie. Otázka, ako rýchlo nakladať repu na zimu, sa stáva stále populárnejšou, takže pre vás sú pripravené nasledujúce recepty.

S mrkvou

Buďte trpezliví a:

  • mrkva - 1,5 kg;
  • cibuľa - 1,5 kg;
  • nahnedlý - 2,5 kg;
  • korenie, cukor a soľ - podľa vlastného uváženia;
  • rastlinný olej - 350 ml.

Cibuľu a mrkvu jemne nakrájajte a hnedú na slnečnicový olej. Do zeleniny poslať nastrúhanú repu a dusiť 50 minút. Pridajte svoje obľúbené korenie a odošlite množstvo do pohárov. Valíme ich a prikrývame teplými prikrývkami.

S paradajkami

Budete potrebovať:

  • paradajky - 2 kg;
  • cibule - 3 kg;
  • repa - 3 kg;
  • rastlinný olej - 3 lyžice;
  • soľ podľa chuti;
  • mleté ​​korenie a hrach, klinčeky - ako sa vám páči.

Jemne nakrájajte zeleninu a presuňte ju do smaltovanej misky. Nalejte olej a duste pol hodiny. Rozdeliť pripravenú váhu v bankách a zvinúť ich obaly.

Šalátové občerstvenie

Domáce šaláty, ako napríklad kórejská repa, sa môžu stať vrcholom každého sviatočného stola! Môžete postupovať podľa našich odporúčaní alebo si môžete vytvoriť svoj vlastný recept, ktorý vás baví.

kórejsky

Zložky:

  • repa - 1,5 kg;
  • slnečnicový olej - 1 lyžica;
  • cukor - 4 lyžice. l.;
  • soľ podľa chuti;
  • ocot - 5 lyžíc. l.;
  • mleté ​​korenie, semená koriandra - podľa chuti;
  • vlašské orechy - 5 jadier;
  • cesnak - 1 hlava.

Koriander, cesnak a orechy drvené v trecej miske. Pripravte marinádu pridaním nakrájaných výrobkov. Koreň nakrájame na prúžky alebo nastrúhajte na hrubom strúhadle. Nalejte ju marinádou a vložte na 2 dni do nákladu. Dajte desiatu do pohára a uložte do chladničky.

Alenka

Potrebujete:

  • sladkej repy - 3 kg;
  • paradajky - 1 kg;
  • cibule - 0,5 kg;
  • cesnak - 100 g;
  • cukor - 100 g;
  • soľ podľa chuti;
  • slnečnicový olej - 1 lyžica;
  • ocot - 1 polievková lyžica;
  • papriky.

Mrkvu a repu pomelíme na strúhadle, nakrájajte cibuľu a papriku a nakrájajte paradajky a cesnak v mixéri. Zelenina dusená v rastlinnom oleji po dobu 15 minút, pridajte cukor, soľ, ocot a korenie. Potom ešte duste ďalších 25 minút. Posun šalátu v pohári a rotácia.

Konzervovanie sa právom považuje za najoptimálnejší spôsob konzervovania ovocia a zeleniny. V mnohých rodinách sa proces prípravy zvratov považuje za skutočný rituál a „zlaté“ receptyodovzdané z generácie na generáciu.

V tomto článku ste dostali podrobné pokyny na ochranu repy.Neváhajte a začnite pripravovať nakladané uhorky a potešte svojich blízkych výnimočnými dobrotami!