Príprava prísad
Pri príprave džemu z hloh a džemu (cukrovinky) je dôležité dodržiavať určité pravidlá:
- Veľkosť a zrelosť bobúľ. Potrebujete iba zrelé ovocie. Ak bobule nezomelete, je lepšie zvoliť tie najväčšie.
- Predtým, ako začnete s dezertom, noste rukavice. Hawthorn má nepríjemnú vlastnosť pri farbení nahnednutej pokožky.
- Bobule sa musia nudiť, s výnimkou tých, na ktorých sú stopy poškodenia alebo škvŕn.
- Nezabudnite bobule dôkladne umyť pod tečúcou vodou a vysušiť.
Video „Recept na hlohový džem“
Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť lahodnú hlohu.
Jednoduché a jasné recepty
Niekedy nie je ľahké zvoliť požadovaný recept na džem z hloh. Tu sa pozrieme na päť najpopulárnejších receptov, ktoré oslovia aj gurmánov.
S kameňmi
Predpokladá sa, že hlohový džem s kosťami je oveľa výhodnejší, pretože práve v týchto kostiach existujú látky, ktoré pomáhajú zlepšovať stav vlasov, pokožky a nechtov. Okrem toho je to prítomnosť semien v bobúľach, ktoré jej dodávajú aróma.Nebojte sa opustiť kosti - ak je džem správne uvarený, zmäknú.
Na varenie budete potrebovať:
- 1 kg bobúľ;
- 1 kg cukru;
- 1 balenie vanilkového cukru;
- Niektorá kyselina citrónová.
Teraz prejdite k opisu postupu varenia:
- Príprava bobúľ: roztriedenie, umytie pod tečúcou vodou a ako sušiť.
- Ďalším krokom je príprava sirupu.Za týmto účelom zmiešajte cukor a vodu a zmes nalejte do ohňa.Počas varenia nezabudnite variť, aby nedošlo k horeniu.Je potrebné variť dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a sirup sám sa nestane priehľadným.
- Akonáhle sa sirup začne variť, dajte bobule na panvicu a znova povarte, nezabudnite premiešať.
- Odstráňte z tepla a nechajte ho stáť na 12 hodín na tmavom mieste.
- Po uplynutí tejto doby zmes znova zapálte a nezabudnite pridať zvyšné ingrediencie - vanilín a kyselinu citrónovú.Varte 25 minút.
- Teraz musíte džem nechať vychladnúť a potom ho prevliecť do pohárov.
Bezsemenné
Existuje tiež vynikajúci recept na džem z hlohovej jamy.Aj keď prevýroba tohto dezertu bude vyžadovať trochu viac úsilia ako predošlá, určite to stojí za to.
Na začiatok sa rozhodneme, čo musíme pripraviť na tento lahodný dezert:
- 1 kg bobúľ;
- 0,5 litra vody;
- 1 kg cukru;
- 2 g kyseliny citrónovej.
Teraz sa pozrime, aký by mal byť postup:
- Bobule sa pripravujú opláchnutím pod tečúcou vodou a dôkladným triedením.
- Naplňte ich vodou, položte na sporák a varte, až kým bobule nie sú riadne zmäknuté.
- Nechajte svoju varnú vodu vychladnúť, potom odtečte a napnite.
- Teraz sa zbavíme kostí: bobule utrite sitom tak, aby zostalo iba mäso a kosti boli preosiate.
- Vložte „zemiakové kaše“ do umývadla a nalejte na vývar, potom pridajte cukor.
- Teraz položte zmes na kachle a varte, kým váš dezert nezačne pestovať.
- Teraz posledný dotyk - pridajte kyselinu citrónovú.
- Po vychladnutí džemu ho môžete previnúť do pohárov.
S čiernym rybízom
Teraz vám povieme recept na veľmi chutný a zdravý džem, ktorý pomôže bojovať proti nachladnutiu. Jedná sa o dezert vyrobený z hloh a ríbezlí.
Budete potrebovať:
- 1,5 kg cukru;
- 1 kg hloh;
- 150 g pyré z ríbezlí;
- 0,5 litra vody.
Teraz sa pozrieme na popis samotného receptu:
-
96) Pripravte bobule.
- Vezmite 400 g cukru a posypte bobúľ.
- Nechajte trvať jeden deň apo uplynutí tejto doby sa pridá zvyšný cukor a zmes sa naplní vodou.
- Položte všetko na sporák a uvarte.
- Po uvarení zmesi pridajte na panvicu pyré z ríbezlí.
- Znovu varte, kým sa dezert úplne neuvarí.
- Zmes sa ochladí a naleje do pohárov.
S brusnicami
Veľmi zaujímavý recept na hlohový džem s brusnicami.Tento džem kombinuje veľké výhody a príjemnú chuť, ktorá sa získa zmiešaním týchto dvoch plodov.
Na prípravu budete potrebovať:
- 1 kg hloh;
- 0,5 kg brusníc;
- 1 kg cukru.
Postup by mal byť nasledujúci:
- Najprv musíte uvariť sladký sirup (cukor + voda).
- Po tom, ako sa sirup povarí, vložte do panvice predtým umyté bobule brusnice a hlohu.
- Zmes sa varí asi 10 minút.
- Panvicu vyberte z tepla a nechajte ju asi tak stáť.
- Opäť položte panvicu na oheň a duste na 5 minút.
- Ochladí sa a nadávkuje sa do sterilizovaných pohárov.
Posledný recept bude užitočný pre tých, ktorí majúproblémy s pečeňou a obličkami, pretože tento dezert obsahuje veľa vitamínu A.
Budete potrebovať:
- 1,5 kg cukru;
- 1 kg bobúľ;
- 150 g jablkovej omáčky.
Teraz samotný recept:
- Najprv musíte pripraviť ovocie sami.
- Zaprášte ich 400 g cukru a vložtena tmavom mieste počas 24 hodín.
- Pridajte 1 kg cukru a do zmesi pridajte vodu.
- Dajte panvicu na sporák, uveďte do varu, varte jednu alebo dve minúty.
- Teraz by ste do zmesi mali vložiť jablkovú omáčku.
- Znovu varte niekoľko minút.
- Chladenie a valcovanie.
Toto je päť najobľúbenejších dezertov hlohu.Každý z nich bude pre vás a vašu rodinu skvelým zážitkom a užitočné vitamíny vám zabránia ochladeniu.