Jednoduché recepty na šalát "Ankle Bens" cukety na zimu

Domáca príprava slávneho výrobku „Ankl Bens“ spoločnosti Squash bola vynájdená v 90. rokoch minulého storočia, keď boli ceny inzerovaného produktu vysoké.V priebehu rokov dostali hostesky ruku na varenie podobného občerstvenia.Ponúkame vám variť chutné "Ankle Bens" cukety na zimu.

Výber prísad

Ovocie na varenie jedla sa vyberá starostlivo.Odporúča sa kúpiť zeleninu strednej veľkosti, t. J. Nie dlhšiu ako 20 cm, pretože tie veľké sa môžu prezrieť a dokonca môžu pokaziť chuť hotového jedla.Na povrchu by nemali byť jamky ani jamky.Vyberte si cukinu s tenkou šupkou, pretože hrubá pokožka môže naznačovať chemikálie na spracovanie a plody budú prezreté.Je lepšie používať zeleninu, ktorá má hladkú farbu, bez žltých a hnedých škvŕn.

S cieľom nepremýšľať o kvalite ovocia sa odporúča nechať ich nasiaknuť 1 hodinu v studenej vode, aby sa zbavili chemických zlúčenín, ak sa používajú.Pretože pri takom hode v množstve soli, cukru a octu by ho nemali uniesť tí, ktorí porušujú činnosť obličiek, pečene alebo srdca.

Video „Cuketový šalát na zimu„ Ankl Bens “podľa jednoduchého receptu“

Z tohto videa sa dozviete lahodný recept cuketového šalátu z „Ankl Bens“.

Klasické členkové kotvy

Vaša rodina si v zime užívať obľúbený šalát.pripravte 2 kg cukety, 0,5 kg viac červených mäsových paradajok a 1 kg sladkej papriky. Budete tiež potrebovať 1 cesnakovú hlavu, 1 šálku granulovaného cukru, 2 lyžice.l.soľ, 200 ml rastlinného oleja a 50 ml octu (výhodne 9%).

Paradajky sa musia drviť pomocou mixéra, ale mlynček na mäso to urobí.Pred tým sú rozrezané na štyri kusy.Cuketa, podobne ako paprika, nakrájaná na kocky.Do paradajkového pyré musíte pridať cukor, soľ a maslo, ako aj rozdrvenú cesnakovú lisu.Na túto zmes sa nalejú tekvice a dusíme asi 30 minút.Za jemného miešania misky lyžičkou musíte naliať korenie a dusiť najviac 20 minút, pridajte ocot, počkajte 5 minút a zabalte rastlinnú hmotu do plechoviek.

Iné možnosti šalátov

Nie je presne známe, aký recept na tento úžasný domáci cuketový šalát bol vynájdený prvý, paradajkový variant sa považuje za klasický, hoci predtým sa mu podávala paradajková pasta,

Pikantné

Šalát pripravený z 1 kg mladých cukiet, rovnakého počtu červených paradajok, 7 paprík a 5 cibule, 10 strúčikov cesnaku vyhovuje fanúšikom pikantných prírezov.Budete tiež potrebovať rastlinný olej - 1,5 šálky, granulovaný cukor - na základe pomeru masla, 100 mlocot, 2 chilli papričky, 2 lyžice.l.soľ a 1 lyžička.kari korenie.

Cuketa nakrájaná na štvorce a cibule na polkruhy.Papriky, lúpané zo semien, slamiek.Paradajky sú blanšírované, urobia sa krížové rezy a umiestnia sa na 2 minúty do vriacej vody, potom na 1 minútu do studenej vody.Kôra sa odstráni, zelenina sa nakrája na kocky, napríklad tekvica.

​​

Varená marináda z octu, oleja, cukru a korenín, po pridaní vriacej cukety, varenie trvá ďalších 10 minút.Po naliatí zvyšných rastlinných surovín sa v varení pokračuje dlhšie ako 10 minút.Po pridaní paradajkovej drviny nakrájajte rovnaké množstvo, nakrájaný cesnak a nakrájajte na pár minút.

Sladkokyselé

Vezmite 2 kg cukety, 1 kg paradajok a cibule, bulharskykorenie v množstve 700 g a 600 g mrkvy.Budete potrebovať kyselinu citrónovú - 5 g, soľ - 2 lyžice.l., cukor - 200 g, ocot - 70 ml, Krasnodarská omáčka - 1 šálka, 600 ml vody a zelenina.

Paradajky by sa mali minútu blanšírovať, používajú sa bez šupky.Papriky sú lúpané a nakrájané na prúžky - rovnako ako cibuľa a cuketa.Paradajky sa nakrájajú na kúsky akéhokoľvek tvaru, mrkva sa trie na hrubom strúhadle.Marináda sa vyrába z „Krasnodarskej omáčky“, granulovaného cukru, soli a korenia (asi 5 minút po varení).Cuketa sa naleje a dusí sa 10 minút, pridá sa korenie a cibuľa, varí sa ďalších 15 minút.Nakoniec sa do misky pridajú paradajky a nasekaný kôpor alebo petržlen.Zostáva pridať ocot a kyselinu, misu na pár minút dusíme a šalát je pripravený na balenie do plechoviek.

Сryža

Musíte si z vašej záhrady kúpiť alebo vziať 2 kg cukety, 1 kg cibule, 1 kg mrkvy, 700 g paradajky a 400 gryža.Pripravte tiež 5 strúčikov cesnaku, 1 šálku rastlinného oleja, 5 lyžíc.l.cukor a 3 lyžice.l.soľ, 50 ml octu (výhodne 9%).

Paradajky sa rozdrvia pomocou mixéra dostupného na farme, cukety nakrájanej na kocky a papriky a cibule na malé kúsky.Mrkva je nastrúhaná, všetka zelenina sa zloží do veľkého hrnca a pridá sa stlačený cesnak.Výsledné paradajkové pyré sa musí soliť a posypať cukrom, naliať do oleja, naliať zeleninu do pripraveného dresingu a variť 30 minút.Ryža sa naleje a uvarí ďalšiu pol hodinu, po pridaní octu sa dusí najviac 10 minút.

Rozpočet strýko Ben

Na zber tekvica sú potrebné 2 kg cukiny, 5 ks.sladká paprika a rovnaký počet cesnakových zubov, 12 cibule, 1 šálka rastlinného oleja (odporúčame rafinovať), 200 g paradajkovej pasty, 1 šálka granulovaného cukru, 1 lyžica.l.soľ, 60 ml octu a 1 liter vody.

Zelenina sa olúpa a nakrája na kúsky akéhokoľvek tvaru.Cestoviny sa nariedia vo vode, do nich sa vloží cukor, soľ a maslo a varia sa.Cuketa zaspí a povarí asi 10 minút. Po pridaní zvyšku zeleniny varíme ďalších 10 minút.Cesnak je rozdrvený a v kombinácii s octom vložte do hrnca.Keď misa odobratá z tepla trochu vyteká, môže byť položená v plechovkách a pokrytá viečkami.

Tajomstvá varenia

K hosteske squash pridajte horkú a sladkú papriku, ako aj ďalšie povinnéZloženie: cibuľa, mrkva a zelenina.Celá zelenina sa nakrája na kúsky rovnakej veľkosti podľa vlastného uváženia: tyčinky, štvorčeky atď. Tankovanie s vynikajúcou chuťou sa získava z paradajkovej pasty alebo čerstvých paradajok s pridaním korenín, ktoré sú prípustné pre receptúru.Môžete s nimi tiež experimentovať pomocou chilli, kari alebo sušených bylín.Ak však šalát môže mať ostrú alebo chúlostivú chuť, potom je lepšie nepoužívať ocot viac, aby sa jedlo nezakysli.

Aby sa zvinutý šalát udržal dlhšie, zelenina by sa mala dôkladne umyť, môžete použiť špeciálnu kefu.Banky a kryty sa musia sterilizovať vrením vo vode alebo v pare.

Umyté nádoby s vekom sa môžu tiež pečiť v peci.Banky so svojím obľúbeným šalátom musia byť po švoch otočené a vložené do prikrývky.Šalát nebude kvasiť pod vzduchotesným vekom, nebude napučiavať a budete môcť dostať obrobok zo pivnice a vychutnať si jeho chuť aj po niekoľkých rokoch.