Recepty solyanka na zimu pre uhorky a boršč

Solyanka je veľmi chutné a uspokojivé jedlo.V zime, aby si mohli získať potrebné vitamíny, si ženy na jeseň začnú uchovávať rôzne druhy slanej a morskej vody.V tomto článku budeme hovoriť o tom, čo predstavuje konzervované hodgepodge, a zdieľať populárne recepty pre toto jedlo.

Klasické hodgepodge "Jeseň v banke"

Táto hodgepodge na zimu je len vynikajúce jedlo.Tento recept je klasický zeleninový tanier v pohári, ktorý môžete ľahko variť doma.

Na prípravu zálievky na boršč na zimu s kapustou budete potrebovať:

  • 1,5 kg kapusty;
  • 1 kg korenia;
  • 1,5 kg šampiňónov;
  • cibuľa s hmotnosťou 1,5 kg;
  • 1,5 kg mrkvy;
  • 2 kg paradajok;
  • 1,5 kg uhorky;
  • 0,25 litra octu (9%);
  • cukor;
  • soľ;
  • 180 g rastlinného oleja;
  • korenie a korenie.

Čo robiť:

  1. Všetka zelenina, ktorá sa používa na zber, je vylúpaná a dôkladne umytá pod tečúcou vodou.
  2. ​​
  3. Kapusta sa musí nasekať, ale tu je potrebné ju nepreháňať a nesekať ju príliš jemne.
  4. Korenie nakrájame na malé prúžky (do 0,5 cm).
  5. A tu sú paradajkyje potrebné rezať plátky.
  6. Uhorky, mrkva a cibuľa, krúžky starostlivo rezajú rovnako ako v šaláte.
  7. Huby tiež nakrájame na malé taniere.
  8. Teraz opekajte kapustu, mrkvu, huby a cibuľu v slnečnicovom oleji.Nezabudnite, že zelenina bude šťavnatejšia, ak ich smažíte všetky oddelene a nie spolu.
  9. Po opečení ich všetky vložte do malého kotla, aby ste ich vytiahli.
  10. Vyhoďte všetky ostatné prísady, s výnimkou octu.
  11. Teraz musíte toto všetko uhasiť v ohni na pol hodiny.
  12. Niekoľko minút predtým, ako vypnete oheň, nalejte ocot do kotla.
  13. Miska je pripravená, môžete ju rozvinúť na brehoch a podržať steh.

Video „Ako urobiť hodgepodge“

Z tohto videa sa dozviete recept na chutné hodgepodge.

Variácie polotovarov

Okrem klasického spôsobu prípravy hodgepodge existuje mnoho rôznych variácií.

S paradajkami

Paradajka pridá do vášho jedla šťavu a kyslosť.

Na tento prípravok budete potrebovať:

  • 750 g kapusty;
  • 2–3 cibule;
  • 2 ks.sladká paprika;
  • 4–5 paradajok;
  • 3-4 čl.l.paradajková pasta;
  • cukor;
  • soľ;
  • 2 lyžice.l.ocot (9%);
  • korenie;
  • 100 ml.slnečnicový olej.

Ako zberať takéto hodgepodge:

  1. V prvom rade by sa kapusta mala nakrájať na malé prúžky.Pre riad sú ideálne zimné odrody, ktoré sa ľahšie strihajú.
  2. Potrebné je aj korenie a cibuľaolúpame a nakrájame na prúžky.
  3. Teraz musíte nechať triasť kapustu.Na tento účel zoberte malú panvicu, vložte do nej strúhanú kapustu a pridajte 0,5 šálky vody.Zakryte vekom a zapálte.
  4. 5 minút po vložení kapusty, pridajte korenie a cibuľu.
  5. Teraz pridajte zostávajúce zložky našej misky: cukor, soľ, slnečnicový olej, ako aj nakrájané paradajky, ktoré boli predtým ošúpané, a paradajkovú pastu.Nemôžete pridať druhú, ale s tým bude chuť vášho jedla jemnejšia.
  6. Zmes sa mieša, zakryje a uhasí pol hodiny, čím sa zníži sila ohňa.
  7. Soľ odstráňte z tepla, pridajte ocot, premiešajte a uzavrite.

S mäsom

Solyanka sa môže vyrábať z mäsa.V tomto prípade dostanete plnohodnotné hlavné jedlo, ktoré si môžete vychutnať v zimnom období.

Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • 1,5 kg kapusty;
  • 700 g mrkvy;
  • 300 g cibule;
  • 100 g rastlinného oleja;
  • 200 g paradajkovej pasty;
  • 350 g mäsa;
  • soľ a chuťové prísady.

Varenie tejto misky je veľmi jednoduché:

  1. Kapusta dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nasekajte ju (len ju nekrájajte príliš malú).
  2. Mäso by sa malo umyť a nakrájať na malé prúžky.Nezabudnite z nich odstrániť všetky vodiče a filmy.
  3. Mrkvy ošúpeme a úhľadne nakrájame na krúžky.
  4. Cibuľa je však potrebné nakrájať trochumenšie krúžky.
  5. Teraz najdôležitejšia vec: 15 minút dôkladne vyprážať mäso na panvici.
  6. Pridajte k nemu všetky ostatné zložky jedla a varte ďalšiu pol hodinu.
  7. Po uvarení misky ju vložte do plechoviek a nechajte vychladnúť.

S baklažánmi

Ak si želáte, môžete diverzifikovať menu a variť polievku s baklažánmi.

Budete potrebovať:

  • 1 kg baklažánu;
  • 1 sladká paprika;
  • 200 g mrkvy;
  • 300 g kapusta;
  • 3-4 strúčiky cesnaku;
  • 50 g slnečnicového oleja;
  • soľ;
  • cukor;
  • 30 g octu (9%).

Ako uvariť toto jedlo:

  1. Najprv musíte umyť všetku zeleninu, ktorú potrebujete, a tiež musíte odstrániť semená z korenia.
  2. Na odstránenie horkej chuti z baklažánu nakrájajte na malé kocky a posypte soľou.V tejto podobe by mali stáť asi pol hodiny.Po ukončení procedúry sa opäť umyjú a sú pripravené na použitie.
  3. Korenie a kapusta sa nakrájajú na slamky, ale mrkva sa najlepšie nakrája na krúžky.
  4. Teraz odložte kotol na hasenie a nalievanie oleja.Tam musíte dať všetku svoju zeleninu a pridať do nich soľ a cukor.Nezabudnite to všetko zamiešať.
  5. Najprv musíte zložiť zmes na 40 minút.
  6. Potom pridajte zostávajúce komponenty do kotla a zhasnite ďalšie 3 minúty.Soľ je pripravená!

S uhorkami

Ak máte radi uhorky, môžete ich pridať aj do svojich uhoriek.mišmaš.

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

  • 1 kg uhoriek;
  • 1,5 kg paradajok;
  • 0,5 kg sladkej papriky;
  • 1,5 kg kapusty;
  • 1 kg cibule;
  • 1 kg mrkvy;
  • 100 ml rastlinného oleja;
  • 100 ml octu (6%);
  • cukor;
  • soľ;
  • chuťové prísady (podľa chuti).

Ako variť:

  1. Najskôr dôkladne opláchnite všetku svoju zeleninu.
  2. V závislosti od osobných preferencií nakrájajte každú uhorku na kocky alebo slamky.
  3. Kapusta tiež nakrájaná na prúžky.
  4. S paradajkami odstráňte kožu a nakrájajte na malé kocky.
  5. Paprika nakrájaná na prúžky, ktorá sa zo semien predčistí.
  6. Mrkva sa môže nastrúhať na hrubom strúhadle.
  7. Do pripravenej panvice alebo kotla nalejte rastlinný olej. Rezaná zelenina sa vloží do nádoby a premieša sa.
  8. Nezabudnite tiež osoliť, osladiť a pridať korenie.
  9. Rozmiešajte zmes do varu a na záver pridajte ocot.
  10. Hotovo! Teraz nalejte hodgepodge do pohárov a zrolovať.

s ryžou

Ukázalo sa, že toto jedlo je veľmi uspokojivé a ľahšie sa varí.

Budete potrebovať:

  • 1 hlávková kapusta;
  • 400 gramov mäsa;
  • 50 gramov ryže;
  • 2 lyžice. l. paradajková pasta;
  • rastlinný olej;
  • soľ.

Čo robiť:

  1. Mäso umyté a nakrájané na malé kúsky (možno nakrájať na kocky).
  2. Na dolnú časť kotla nalejte olej, zohrejte a pridajte mäso.
  3. Ďalej musíte nasekať kapustu.
  4. Počkajte, kým sa mäso nezmení a nebude chrumkavé, a pridajte kapustu. Stew potrebujú niekoľko minút.
  5. Teraz môžete pridávať ryžu a cestoviny a dusíme, kým nebude kapusta mäkká a ryža uvarená. Solyanka je pripravená!

Huby vo viacžiari

Hubová pochúťka sa dá pripraviť rýchlo a ľahko. Môžete použiť šampiňóny alebo akékoľvek iné huby a dokonca môžete urobiť hodgepodge s nakladanými hubami (ale o tom inokedy).

Aké zložky budú potrebné:

  • 60 g cibule;
  • 200 gramov kapusty;
  • 100 g húb
  • 1 nakladaná uhorka;
  • 20 ml rastlinného oleja;
  • soľ;
  • cukor;
  • 100 ml vody;
  • 0,5 lyžice. l. paradajková pasta.

Ako variť:

  1. Cibuľu vylúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte.
  2. Vložte ho do viacvrstvovej misky, pridajte olej a opražte.
  3. Nakrájajte huby a uhorky a pridajte ich do pomalého hrnca.
  4. Kapusta sa rozseká a zvyšok sa vloží do misy.
  5. V troche vody zmiešajte soľ, cukor a paradajkovú pastu. Nalejte do pomalého hrnca.
  6. Duste jednu hodinu.

Tipy a triky

A tu je niekoľko užitočných rád pre ženy v domácnosti:

  • je lepšie krájať zeleninu jemne, ale nie príliš;
  • je ľahké olúpať paradajky, ak sú obarené vriacou vodou a potom umiestnené pod studenú vodu;
  • Je možné pridať ochucovadlá na zvýšenie arómy;
  • z korenia, semená vždy odstráňte.

A nechajte svoje hodgepodge najchutnejšie!