Najchutnejšie recepty na nakladané tekvice na zimu

Nakladaná tekvica - nízkokalorické desiatu a zdravé jedlo, ktoré obsahuje vitamíny skupín A, C, B, PP, makro a mikroelementy.Dnes vám ponúkame prípravu polotovarov na zimu podľa jednoduchých a osvedčených receptov.

Aké ovocie si vybrať

Z dôvodu ochrany môžete:používať ako veľké ovocie, predšúpané, celé alebo nakrájané na kúsky a malé - nešúpané a celé.Ak hostiteľka plánuje pripraviť vynikajúci a chutný miešaný šalát, odporúčame vám vybrať si malé ovocie na záhrade alebo na trhu, aby výstupný produkt zachoval osobitnú chuť ovocia.Pred marinovaním by sa mala zelenina blanšírovať, aby zmäklala: vložte ju do vriacej vody na 4 minúty, potom do nádoby so studenou vodou.Aby sa konzervované plody nestali ochabnuté a nestrácali ich chuť, banky sa nemusia po švíkoch zohriať, ale skôr ochladiť.

Video „Príprava tekvice na korenie na zimu“

Z tohto videa sa dozviete lahodný recept na tekvicu s korením nazime.

Populárne recepty

Na získanie výživnej a nezvyčajnej zeleninovej misky stačí pripraviť prísady.podľa receptu a sledujte jeho body. Potom budeme diskutovať o zachovaní domácej tekvice rôznymi spôsobmi.

Chrumkavé

Ak chcete získať vynikajúcu chrumkavú tekvicu, musíte mať tieto produkty:

  • tekvica - 1,3 kg;
  • cibuľa - 100 g;
  • mrkva - 80 g;
  • 46) strúčiky cesnaku;
  • kôpr a petržlen - každé 40 g;
  • korenie: 20 ks. korenie, 2 ks. Karafiáty, 4 ks. nové korenie, 0,3 lyžičky. paprika;
  • bobkový list - 2 ks;
  • granulovaný cukor - 10 lyžičiek;
  • soľ - 4 lyžičky;
  • ocot - 60 ml;
  • voda - 1 l.

Ovocie je potrebné umyť, odstrániť stonky a semená, nakrájané na malé kúsky a vyzreté sa odporúča odstrániť šupku. Cibuľa a mrkva, vylúpané z hornej vrstvy, nakrájané na krúžky. Zelenina, cesnak, hrsť mrkvy a cibule, tekvica a bobkový list sa posielajú do 3-litrovej nádoby, vopred sterilizovanej. Miska je usporiadaná vo vrstvách, v poslednom prípade musíte pridať klinček. Marináda (voda, cukor, soľ) by sa mala naliať zeleninová zmes a zrolovať banky.

S paradajkami

Aby sa mohli jesť rôzne druhy zeleniny súčasne, môžu sa marinovať spoločne.

Pre ďalšie rýchle občerstvenie sú takéto výrobky potrebné:

  • tekvica malej veľkosti - 0,5 kg;
  • bulharský korenie - 3 kusy;
  • cesnak - 3 ks;
  • 4 ks. malé uhorky a paradajky;
  • banda petržlenu a kôpru;
  • 68. tri listy čerešní a ríbezlí;
  • Karafiátové kvety - 5;
  • bobkový list - 4 ks;
  • čierne korenie v kvetináči - 6 ks;
  • kyselina citrónová - 1 lyžička;
  • pre marinádu: 2 lyžice. l. soľ a cukor, 1 liter vody, 1 lyžica. l. ocot.

Zelenina sa premyje, do plechoviek sa nalieva soľ a kyselina, ako aj korenie, klinčeky a bobkové listy. Potom dajte tekvicu do vrstiev, posuňte ju zelenými listami čerešní a ríbezlí. Ďalšia vrstva sa skladá zo zeleniny uvedenej v recepte. Zmes sa naleje do prevarenej vody, nádoba sa musí variť až 40 minút a sterilizovať. Posledná naleje lyžicu octu, teraz môžete prevliecť veko.

S mätou a zeleňou


Ak do pochúťky pridáte voňavú mätu a čerstvé zelené, jej chuť bude ešte jasnejšia.

Podľa receptu používame tieto výrobky:

  • tekvica - 400 g;
  • 1 malá zväzok zelenín: kôpr, zeler a mäta;
  • bobkový list - 3 ks;
  • chren - 1 list;
  • hrášok čierneho korenia - 5 ks;
  • na marinádu je potrebný 1 liter čistej vody a 1 lyžička. soľ.

Čisté ovocie sa umiestni na panvicu vhodnej veľkosti a vyleje sa do vriacej vody. Po 6 minútach by sa mala tekvica ochladiť v nádobe so studenou vodou. Nezabudnite do varenej marinády pridať ocot. Na dno litrovej nádoby umiestnia časť zelene a papriky a tam sa posielajú hrebene a zelené zvyšky. Po sterilizácii plechoviek (asi 20 minút) ich možno pevne uzavrieť viečkami.

Kusy

Na prípravu jedál požadovaných takýchto výrobkov:

  • tekvica - 2 kg;
  • cibuľa - 6 ks;
  • Bulharské korenie - 12 ks;
  • paprika - 4 ks;
  • Basil a klinček - každý po 12;
  • citrón - 2 ks;
  • bobkový list - 6 kusov;
  • pre marinádu: 2 lyžice.cukor, 4 lyžice.l.soľ a 1 polievková lyžica.ocot, zelenina.

Tekvica umytá vodou spolu s citrónom, korením a cibuľou sa nakrája na krúžky, papriku na malé kúsky a rozdrví na kocky.Do 0,5 l nádoby sa vloží kúsok citróna, bazalka a petržlenová vňať, paprika a cibuľa, tekvica, potom sa zeleninová zmes naleje marinádou.Plechovky je potrebné uzavrieť vekom a sterilizovať asi 10 minút, potom sa previnúť.

Bez švov

Ďalšia možnosť varenia osloví milovníkov prírodných produktov.Na misku potrebujeme tieto produkty:

  • lastúry - 2 kg;
  • cesnak - 5 zubov;
  • nové korenie, klinčeky a bobkové listy - 4 ks;
  • ocot - 60 ml;
  • cukor a soľ - 1 lyžica.l.

Umyté tekvice bez chvostov sa varia asi 3 minúty vo vode, ktorá už bola uvarená v samostatnej nádobe, potom sa vypustí.Marináda sa vyrába v inej miske.Keď zmes vrie, musíte naliať ocot, dať korenie a klinčeky.Squash naskladaný do pohárov, poslaný tam bobkový list, olúpaný a nakrájaný cesnak, môžete pridať kôpr alebo chren.Polievka sa naleje marinádou a uzavrie sa sterilnými uzávermi skrutiek alebo nylonovými uzávermi.

S jablkami a mrkvou

Ponúkame ženy v domácnosti na výrobu vitamínovej misky stýkajúce sa týchto výrobkov:

  • tekvica, mrkva a jablká - 5 ks;
  • cibuľa - 4 ks;
  • kôpr a petržlen - 1 zväzok;
  • bobkový list - 4 ks;
  • 6 strúčikov cesnaku;
  • korenie - 8 ks;
  • klinček - 4 ks;
  • na marinádu potrebujete 3 litre vody, 1 polievková lyžica. l. ocot, 2 veľké lyžice cukru a soli.

Umytá zelenina a ovocie by sa mali nakrájať na malé kúsky, nakrájanú cibuľu a cesnak. Soľanka pozostávajúca z vody, bylín a korenín by nemala vrieť dlhšie ako 4 minúty. Sú plnené lastúrami, varenie trvá 3 minúty. Potom nalejte cesnak a mrkvu, uvarte toľko, po pridaní jabĺk povarte pár minút. Teraz je možné misku naliať horúcou marinádou, pevne uzavrieť každé viečko nádoby a odoslať na uskladnenie.

Tekvica s kapustou, uhorkami a inými zložkami nie je o nič menej chutná.

Na získanie originálnych a voňavých polotovarov je hlavnou vecou zvoliť, aby sa na zachovanie neobsiahli ovocie, aby zostali po valcovaní husté a chutné.