Recepty nakladané pikantné a plnené zelené paradajky

Marinované zelené paradajky - jedno z najchutnejších pochúťok, ktoré je možné pripraviť na zimu.Niektorí ľudia sú zvyknutí jesť iba zrelé a červené paradajky, ale zelená zelenina nie je horšia ako zrelé ovocie na poschodí.Ak chcete potešiť seba a svojich blízkych niečím novým, vyberte si jeden z receptov našej kolekcie.
Obsah
  1. Príprava prísad
  2. Video "Plnené zelené paradajky"na zimu “
  3. Jednoduché recepty
  4. Pikantné
  5. Plnené
  6. Pikantné
  7. S cibuľou
  8. V kórejčine
  9. s bulharským korením
Príprava prísad

Úspech závisí od správneho výberu prísad.konzervácie.Je lepšie zvoliť zeleninu, ktorá nebola vopred zmrazená, má malú veľkosť, dobre sa hodí do pohárov.Paradajky musia byť okrem toho celé, bez poškodenia.Ak sa používajú rajčiaky menšej veľkosti, ich príprava spočíva iba v praní a sušení.

Väčšia zelenina sa prevažne nakrája na plátky, vďaka čomu dodávajú šťavy marináde, ktorá sa neskôr môže pridať do prípravy rôznych pokrmov.Niekedy môže byť potrebné odstrániť pokožku z rajčiakov.Najprv urobte malé rezy zo spodnej časti zeleniny, potom sa odošlú do vriacej vody na 2-3 minúty a potom sa ponoria do studenej vody.Takéto manipulácie umožňujú ľahké odstránenie pokožky.

Okrem paradajok:používajú sa recepty a ďalšie prísady. Často sa pridala sladká paprika, bylinky, kyselina citrónová. Solené paradajky sa často nachádzajú s mrkvou a jablkami. Tí, ktorí milujú chutné a pikantné sterilizované uhorky, budú mať radi recepty s horčicou, chrenom a cesnakom.

Video „Plnené zelené paradajky na zimu“

Z tohto videa sa dozviete vynikajúci recept na plnené zelené paradajky na zimu.

Jednoduché recepty

Akútna

Pikantné paradajky môžete variť s cesnakom a korením takto:

  1. Vezmite 1 kg paradajok a nakrájajte na plátky.
  2. Rozdrvte niekoľko strukov horkého korenia na polovičné krúžky.
  3. Jemne nasekajte petržlen a koriandr.
  4. Miešajte komponenty a odosielajte do pohárov.
  5. Pridajte 1 liter vody na panvicu, 1 polievková lyžica. l. soľ a 2 lyžice cukru.
  6. Uvedenie kvapaliny do varu.
  7. Vyberte zo sporáka a nalejte 3 lyžice. l. rastlinný olej a 2 polievkové lyžice sústo.
  8. Nalejte marinádové poháre.
  9. Kryty na kotúče.

Plnené

Pomocou tohto receptu môžete zachovať aj nezrelé paradajky:

  1. Znížte oblasť pripevnenia stoniek na 1 kg paradajok.
  2. Vezmite si hlavu cesnaku a nakrájajte každú lalok na 3 kusy.
  3. Plnené paradajky.
  4. Zeleninu vložte do pohárov a pridajte do nich vriacu vodu.
  5. Počkajte 20 minút, vypustite vodu.
  6. Zapálte 1 liter vody, do ktorej 1 šálka cukru a 2 lyžice. l. soľ.
  7. Keď sa marináda varí, nalejte juho 1 lyžička.ocot.
  8. Do pohárov naplňte paradajkami tekutinu.
  9. Zohrejte vodu v hlbokej panvici.
  10. Vložte doň pripravené poháre.
  11. Sterilizujte 20 minút.
  12. Zhrnutie bánk.
Pikantné

Zelené paradajky sa môžu marinovať aj pomocou byliniek.Krok za krokom rýchle občerstvenie:

  1. Opláchnite 1 kg paradajok.
  2. Do pohára vložte 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, roztrhaný list chrenu, feniklové kvety a pol lyžičky.zelerové semeno.
  3. Opatrne vložte nezrelé paradajky do pohára.
  4. Pošlite do sporáku 1 liter vody, počkajte na var a pridajte 2 polievkové lyžice soli.
  5. Odstráňte z tepla a nalejte 500 ml jablkového skusu do kvapaliny.
  6. Poháre naplňte marinádou a stočte do zvitku.

S cibuľou

Solené zelené paradajky sa často pripravujú s cibuľou.Takýto recept je veľmi prospešný a je veľmi účinný pri prevencii prechladnutia. Akčný algoritmus je nasledujúci:

  1. vyperie 1,5 kg paradajok.
  2. Ak je zelenina veľká, nakrájame sa na malé kúsky.
  3. Do pohárov sa posielajú kôprové kvety, vavrínové listy, 2 strúčiky cesnaku a sekaná petržlen.
  4. Stohované paradajky.
  5. Nasekanú cibuľu a čierne korenie nasaďte navrch.
  6. Do 1 litra vody sa nalejú 4 polievkové lyžice cukru a 1 lyžica soli.
  7. Odoslané do varu.
  8. Po varení vyberte z tepla a pridajte pol pohára octu.
  9. Nalejte marinádu do bánk, po ktorých sa odosielajúv hlbokej nádobe vriacej vody.
  10. Do pohára pridajte 1 lyžicu rastlinného oleja.
  11. Počkajte 15 minút a zaklopte viečka.

V kórejčine

Valcované paradajky sa môžu variť a to je veľmi nezvyčajná metóda. Zelené paradajky v kórejčine na zimu sa pripravujú takto:

  1. Pol kilogram mrkvy vtieraný do strúhadla na zeleninu v kórejčine.
  2. 250 gramov cibule a 40 g pálivého korenia sa nakrája na polovičné krúžky.
  3. 150 gramov cesnaku jemne nakrájaného na kocky.
  4. 3 kg paradajok nakrájaných na kruhy.
  5. Posielajte prísady na panvicu, pridajte 15 gramov korenia pre kórejskú mrkvu.
  6. Vložte 200 gramov cukru a 60 gramov soli.
  7. Nalejte 200 ml rastlinného oleja a 100 ml uhryznutia.
  8. Opatrne premiešajte, nechajte pol hodiny.
  9. Zelenina sa ukladá do pohárov.
  10. Odošlite ich na sterilizáciu v nádobe s vodou na 15 minút.
  11. Zrolovať sa.

S bulharským korením

Na varenie nakladaných paradajok musíte postupovať podľa tohto receptu:

  1. 2 kg veľkých paradajok sa nakrájajú na plátky.
  2. Z 1 kg bulharského korenia sa jadro vyberie a nakrája na 4 časti.
  3. Zeleninu vložte do pohárov, pridajte ošúpané strúčiky cesnaku a kôporky.
  4. Do kachlí sa voda dodáva zo 4 lyžičiek. l. cukor a 3 polievkové lyžice soli.
  5. Počkajte na var, vyberte z tepla a pridajte 100 gramov octu.
  6. Sterilizujte a rolujte banky.

Zelené paradajky sa môžu variť a bez sterilizácie bude zelenina pripravenáspotrebované už po dni. Je povolené vystaviť ovocie nízkym teplotám, ale ak sa rozhodnete zmraziť paradajky, mali by ste pamätať na to, že sa používajú na rôzne prípravky a nemôžete ich nakladať.

Tieto nezrelé zeleniny sú v poriadku s rôznymi prílohami, buď so zemiakmi alebo ryžou. Môžu nezávisle slúžiť ako príloha a sú ideálne pre pokrmy z mäsa. Pred prípravou uhoriek by sme však nemali zabúdať na to, že zelenina môže poškodiť ľudí trpiacich na vredy, choroby obličiek a hypertenziu.