Najlepšie recepty na ostré marinované uhorky na zimu

Koniec leta pre mnohé ženy v domácnosti je istým obdobím X. Nie je to prekvapujúce, pretože mnoho kultúr dozrieva práve v tomto období.A potom je záležitosť malá - prevaliť všetku túto krásu v bankách na zimu.Osobitné miesto medzi domácimi prípravkami zaujímajú nakladané uhorky.Toto sa nazýva klasika žánru.

Výber ovociaMali by byť malé (do 10 cm), tenkej pleti (záruka ich „chrumkavosti“), s tmavými pupienkami.Mali by sa zbierať tesne pred solením - nie viac ako jeden deň.Ideálnou možnosťou by boli uhorky z vlastnej postele, ale ak žiadne neexistujú, môžete bezpečne vstúpiť na trh.

Pred morením sa uhorky namočia do vody asi 7 hodín.Je nevyhnutná pre všetky rovnaké "chrumkavosť", ktorá sa považuje za vrchol tohto nálevu.Teplota vody na namáčanie - čím je nižšia, tým lepšia.Korenie je tiež dôležité.Aby pokožka ovocia nezmäkla, nezúčastňujte sa na pridávaní cesnaku.Akékoľvek iné korenie poskytnuté v recepte môže byťpoužitie podľa chuti.

Video „Chrumkavé nakladané uhorky na zimu“

Z tohto videa sa dozviete, ako variť chutné a chrumkavé uhorky nakladané na zimu.

Tradičné metódy

Každá rodina má vlastné morenie uhoriek testované na recepty. Líšia sa nielen proporciami a prístupom k marinovaniu, ale aj zložením. Niektorí používajú minimálne korenie, iné radi korenené uhorky. Existujú však spoločné pre všetkých tzv. Klasické metódy.

Chrumkavé

Chrumkavé uhorky varené podľa tohto klasického receptu budú vynikajúcim doplnkom k vyprážaným zemiakom.

Zložky:

  • uhorky - 3 kg;
  • pitná voda - 2 l;
  • ocot - 2 lyžičky. ;
  • granulovaný cukor - 3 lyžice. l.;
  • soľ - 2 lyžice. l;
  • klinčeky, korenie a sladké bobkové listy podľa chuti;
  • listy chrenu - 3 ks;
  • cesnak - 2 - 3 strúčiky;
  • kôpor, koriander.

Najprv musíte pripraviť banky. Umyjú sa sódou, sterilizujú sa a umyjú sa zelené a strúčiky cesnaku sa umiestnia na dno. Uhorka nakrájame na obidve končeky. Ovocie pevne stlačené do bánk. To všetko sa naleje vriacou vodou a po 15 minútach sa tekutina naleje do samostatnej nádoby. Postup sa opakuje: prevarená voda sa naleje do pohárov a potom sa vypustí až teraz do umývadla. Voda nalievaná do nádrže sa používa na prípravu marinády. Do neho sa vkladá korenie, cukor a soľ. Soľanka sa privedie do varu. Do pohárov sa pridá ocot a potom sa nalejú uhorkymarináda.

S cukrom

Uhorky, varené s väčším množstvom cukru, prekvapia domácnosť nezvyčajným.zároveň obvyklá chuť.Tieto uhorky sa pripravujú pomerne rýchlo, čo je jasnou výhodou pre obyvateľov veľkých miest.

Zloženie:

  • uhorky - 2 kg;
  • mrkva - 4–5 kusov;
  • cibuľa cibule - 1 ks;
  • Francúzska horčica podľa chuti;
  • ríbezle a chrenové listy - 5 ks;
  • kôpr;
  • korenie;
  • 76) pitná voda - 1 l;
  • soľ - 1 polievková lyžica.l.;
  • octová esencia - 200 ml;
  • granulovaný cukor - 250 g.

Zelenina sa premyje.Uhorky sa zbavia špičky, cibule sa nakrájajú na polovičné krúžky, mrkva sa nakrája na plátky strednej veľkosti a cesnak sa melie na taniere.Korenie, mrkva, cibuľa, kôpor, listy a uhorky sa ukladajú do sterilizovaných pohárov, ktoré sú pevne stlačené.Zelenina nalejte vriacu vodu po dobu 20-25 minút.Potom sa voda vypustí a postup sa opakuje dvakrát.Z vody, vypustenej prvýkrát, pripravte soľanku.Varí sa, pridáva sa cukor, soľ, kyselina octová a distribuuje sa v plechovkách.

Bez sterilizácie

S cieľom výrazne ušetriť svoj drahocenný čas uprednostňujú mnohé ženy v domácnosti radšej konzerváciu bez sterilizácie.Receptúra ​​okrem toho zahŕňa prípravu bez octu, ktorá rezonuje aj s mnohými milovníkmi nakladanej zeleniny.

Zloženie:

  • uhorky - 2,5 kg;
  • Francúzska horčica podľa chuti;
  • listy a ríbezle chrenu;
  • korenie;
  • cesnak;
  • kôpr;
  • voda - 1,5 l;
  • granulovaný cukor - 2,5.l.;
  • soľ - 1 lyžica.l.;
  • kyselina citrónová - ½ lyžičky.

Poháre predvarte.Korenie, listy, kôpor, cesnak, uhorky sú distribuované na spodok každého z nich.Nalejte vriacu vodu a po 25 minútach vymeňte tekutinu.Prvá voda sa naleje do samostatnej nádoby, ďalšia - do umývadla.Príprava marinády s prídavkom cukru a soli.Citrón vložený priamo do brehu a zalejeme soľankou.

bez octu


Na výrobu slaných uhoriek bez octu je dôležité dodržiavať všetky proporcie a algoritmus účinku.,

Bude potrebné:

  • uhorky - 2,5 kg;
  • paprika - 1 ks;
  • korene chrenu - očami;
  • kôpr;
  • soľ - 80 g;
  • cesnak - 3 strúčiky;
  • čerešňové listy;
  • voda - 250 ml.

Špičky uhoriek sú nakrájané.Do pohárov pripravených na točenie vložte zeleninu, korenie, cesnak, uhorky.Nalejte slanú vodu, dobre zatvorte veko a pretrepte.Nechajte variť 2 dni.Na konci tejto doby sa banky opäť pretrasú, celá soľanka sa vypustí a zmieša s obyčajnou vodou.Varte marinádu, ktorá potom nalejte polievku.Na kontrolu tesnosti plechoviek sa všetka konzervácia obráti hore nohami, až kým úplne nevychladne.Ak čiapky neumožňujú prívod vzduchu, odošlú sa do pivnice.

Originál

Ženy v domácnosti používajú okrem klasických receptov aj originálne recepty.Uhorky marinované s prídavkomŠkorica, dubová kôra alebo kečup bude skutočným vrcholom každej tabuľky.

S kečupom

Hlavný rozdiel medzi týmto solením a tradičným je v horkej sladkej chuti.Kečup pridáva chuť k uhorkám, ktoré milovníci koreneného jedla určite ocenia.

Požadované výrobky:

  • uhorky - 2 kg;
  • cesnak - pár klinčekov;
  • korenie podľa chuti;
  • horká kečup - 3 lyžice.l.;
  • cukor - 2,5 lyžice.l.;
  • soľ - 1,5 lyžice.l.;
  • kyselina octová - 6 lyžičiek.l.;
  • voda - 200 ml.

Medzi bankami sa distribuuje cesnak, uhorky a korenie.Pripravte si marinádu: kombinujte vodu, soľ, cukor a kečup.Po uvarení pár minút povarte a pridajte kyselinu octovú.Nádoby sa nalejú na pripravenú tekutinu.Sú obrátené hore nohami a zostávajú na jeden deň.

S dubovou kôrou

Dubová kôra je zložka, vďaka ktorej sú uhorky obzvlášť chrumkavé.Správne udržiavané proporcie zaručujú prípravu na zimu tejto pochúťky.

Základné zložky:

  • uhorky - 2 kg;
  • soľ - 2 lyžice.l.;
  • granulovaný cukor - 2 lyžice.l.;
  • obľúbené korenie - podľa chuti;
  • ríbezle lístie a čerešne;
  • kôpr;
  • ocot - 25 ml;
  • voda - 2,5 I;
  • Dubová kôra - ⅓ lyžička.

Distribuujte korenie, zeleninu a uhorky do pohárov.Nalejte horúcu vodu, vypustite ju.Postup sa opakuje trikrát.Pripravte marinádu s octom, nalejte poháre do slaného nálevu a zrolovať.

V kórejčine

K občerstveniu v kórejskom štýle patrí uhorky a mrkva. Kombinácia tejto zeleniny s pridaním cesnaku osloví milovníkov koreneného jedla. Okrem toho je to recept bez švov, čo z neho robí aj praktické.

Zložky:

  • uhorky - 2 kg;
  • mrkva - 3 ks. stredne veľké;
  • cukor - 100 g;
  • cibuľa - 450 g;
  • soľ - 70 g;
  • kyselina octová - 50 ml;
  • slnečnicový olej - 50 ml;
  • cesnak - 1 veľká hlava.

Uhorky a mrkva nakrájané na prúžky, cibuľové polkruhy, nasekaný cesnak v mixéri. Pridajte cukor, soľ a kyselinu octovú. Zelenina sa mieša do hladka a nechá sa hodinu pôsobiť, aby sa zvýraznila šťava. Pošlite šalát do panvice a duste na miernom ohni 15–20 minút. Šalát rozdeľte do vopred sterilizovaných pohárov.

uhorky škorice

Pickle prekvapí aj vyberavých gurmánov. Z dôvodu originálnej chuti sa uhorky používajú nielen ako samostatné občerstvenie, ale aj ako súčasť šalátov.

Požadované produkty:

  • Gherkins - okom;
  • korenie: klinček, korenie a nové korenie, bobkový list podľa chuti;
  • škorica - 1 lyžička. ;
  • cesnak - 2 strúčiky;
  • pitná voda - 1,5 l;
  • Acetic Essence - ½ lyžice. l.;
  • cukor - 1 polievková lyžica. l.;
  • soľ - 1 polievková lyžica. l.

Predherské uhorky nalejú vriacu vodu a odrežú špičky. Rozprestrite na brehoch, znovu nalejte horúcu vodu a potom ju vypustite. Korenie, cesnak, ocot a marináda sa posielajú na uhorky. Zrolovanéviečok a nechajte vychladnúť v obrátenom stave.

Konzervovaná zelenina je obľúbeným občerstvením mnohých rodín.Okrem toho je veľmi užitočný: obsah kalórií v nakladaných uhorkách je malý, ale vysoký obsah bielkovín ho robí dosť výživným.

Recepty na tieto zimné polotovary sa ľahko pripravujú a vyžadujú si minimum produktov.Hlavná vec je dobrý prístup a správne proporcie.