Recepty na výrobu džemu z japončiny a dule obyčajnej

Plody kdoule dozrievajú v polovici jesene, keď sa už uskutočnil hlavný zber v zime.Kdoule obsahuje jablčnú, citrónovú a ďalšie organické kyseliny, preto sa u osôb s vysokou kyslosťou a gastrointestinálnymi chorobami neodporúčajú pochúťky kdoule.Zvyšok vám odporúčame pripraviť si lahodný a zdravý kdoulový džem pomocou jedného z nasledujúcich receptov.

)Príprava prísad

Ovocie je z hľadiska prípravy rozmarné, mali by ste si vybrať veľké kdoule, ktorých kúsky by ste mali dostať do šťavy, zalejeme cukromnajmenej 1 hodinuOvocie neochotne dáva šťavu, šupka je tvrdá a zle šúpaná, najmä z malých plodov.

Ak si chcete pripraviť zákusok s kúskami ovocia, súdržnosťou cukroviniek, musíte počas varenia jemne premiešať sladkú hmotu a postupne pridávať granulovaný cukor.Ak máte radi viac pyré, podobne ako marmeláda, ovocná hmota sa nakoniec rozdrví a rozdrví sa asi 5 minút.

Je ľahké sa dozvedieť o pripravenosti jedla: stačí ho zabaliť do lyžice a vychladnúť - ak padá na kúsky, znamená to, že ju môžete ochutnať.

Video „Recept na kdoule Jam“

Z tohto videa sa dozviete, akouvarte chutný kdoule jam

Recepty krok za krokom

Ďalej vám povieme, ako doma pripraviť kdoule džem.

Classic

Najjednoduchšou možnosťou je pripraviť si jedlo z dvoch ingrediencií za 30 minút, stačí 750g cukru a 1 kg ovocia.Ak je to potrebné, pridá sa kyselina citrónová, aby sa zachovala farba ovocia alebo vody, aby sa získala požadovaná konzistencia dezertu.

Ovocie sa premyje vodou a vysuší sa, očistí sa od pokožky, chvostov a jadier.Ovocie sa nakrája na kúsky, naleje sa na panvicu s dvojitým dnom.Potom pridajte 0,5 šálky vody a varte asi 20 minút, kým nezmäkne.Na získanie pyré použite mixér alebo tolkushku, pridajte cukor.Varenie trvá 10 minút.

Prostredníctvom mlynčeka na mäso

Teraz dávame krok za krokom recept na zber v zime, počas varenia, ktoré by malo prejsť ovocím.mlynček na mäso.Na dezert si zoberte 1 kg ovocia, 2 kg granulovaného cukru, štvrtinu čajovej lyžičky.kyselina citrónová a celá lyžica škorice.

​​

Plody sa triedia a umyjú, narezajú na štyri časti a semená sa odstránia.Rozdrvte pomocou technológie, pridajte cukor a vylúhujte asi 2 hodiny.Potom sa pokrmy so sladkou hmotou podrobia silnému ohňu.Varenie, počas ktorého musíte penu premiešať a vyčistiť, trvá 40 minút.Po pridaní škoricového džemu je potrebné variť, kým sa neuvarí na miernom ohni.

Nalievaním do kyseliny citrónovej môžete skontrolovať pripravenosť dezertu - mal by spadnúť z lyžice pomocou „šnúry“.

Vo viacvrstvovom obchode

Výskyt najnovších domácich spotrebičov uľahčil život žien v domácnosti. V prítomnosti viaczásobníka s funkciou Multipovar alebo manuálneho režimu je možné uviaznuť v niekoľkých fázach po 2 kg ovocia. Potrebujeme vodu a cukor - 1 liter a 1 kg.

Ovocie sa musí umyť, odrezať šupku, zbaviť semien a rozdeliť na 4 časti. Každý z nich nakrájal ďalší pár kúskov. Potrebná možnosť je vybraná v miske zariadenia a teplota je nastavená na +160 ° C. Po tom, čo voda začne vrieť, sa plody nalejú, ktoré sa povaria 30 minút. Mali by sa umiestniť do cedníka, zistiť hmotnosť a poslať späť do misy.

Cukor by sa mal pridávať rovnako ako hmotnosť ovocia. Varenie trvá ďalších 40 minút, teplota sa musí znížiť na +130 ° C. Výsledná pochúťka by mala na deň schnúť v hlbokej miske.

S korením

Podľa receptu na 1 kg ovocia vyžaduje 900 ml vody, 1 lyžica. l. citrónová šťava, škorica, anízy z polovice hviezdy, štipka tymiánu, 5 korenín a 10 čiernych.

Plody sa premyjú tečúcou vodou, odrežú a vyčistia jadro. Ak sú vysoko kvalitné, šupka sa neodreže. Nalejte vodu a povarte, pridajte korenie a povarte 10 minút. Vývar prefiltrujte pomocou sita, pridajte granulovaný cukor a znova za varu za občasného miešania. Plody sa pomelú na hrubom strúhadle, naplnia sa pripraveným sirupom a varia sa pri nízkej teplote 30 minút.

Z japonskej dule

Určite pripravte nasledujúci vitamíndžem s použitím 1 kg ovocia (ktorého správny názov je henomelis) bez kôstok a 1,5 kg granulovaného cukru.

Čisté ovocie by sa malo krájať na kúsky, mleté ​​v mlynčeku na mäso a obalené cukrom, jemne premiešané.Na spracovanie mixéra sa odporúča aj zmes ovocného cukru.To je celý proces varenia, dezert sa dá zabaliť do plechoviek.

Kdoule sa tiež dokonale kombinujú s citrónmi, pomarančmi, tekvicami, orechmi, škoricou a vanilínom a do liečiva sa môžu pridať ďalšie prísady.

V zime otvoríte nádobu na prípravky na pitie čaju, určite oceníte jej rafinovanú chuť a vôňu.